"… не съм забравил защо я има България, но властта в Русия е на световното банкерство а те по разбираеми причини не са "мой" хора.“
---
Бъч, уважавам твоите разбирания, защото те често съвпадат с моите, уважавам техническата ти грамотност, но по някога се увличаш в конспиративни теории. Моето тълкуване на властта е подобно на твоето, но твърдя, че на практика текущо в света се води борба между руската и американските енергийни мафии. Световното банкерство е интегрална част от тези мафии, но неговото влияние намалява ведно с намаляване влиянието на неговото основно оръжие – fiat доларът. Руската енергийна мафия разчита не на fiat валута, а на такава подкрепена от въглеводороди и други ценности, с които разполага в огромни количества. За това ми се струва, че има по-голям шанс to come over. Освен, ако в края на деня двете страни не се сетят за позабравената теория на конвергенцията.
Все пак независимо от предисторията на Путин той успя за сравнително кратко време да извади РФ от Йелциновото бандитско блато, като неизбежно се опря на „правилните“ олигарси и новосъздадените от сферата на армията и службите. Мисля, че нямаше друг начин to start with. Просто имаше „гърбене“ на неправилни олигарси да „споделят“ част от награбеното или при отказ да се лишат от всичко. Така съм чувал от сериозни хора.
Отново ще споделя, че няма нужда да се национализира Банк Руссии, защото съгласно член 10 на Федералния закон от 10.07.2002 № 86-ФЗ "О Центральном банке Российской Федерации: … Уставный капитал и иное имущество Банка России являются федеральной собственностью … Друго нещо е нейната независимост и сие бла-бла, докато Фед (Federal Reserve System) е консорциум от 12 ЧАСТНИ предимно еврейска собственост банки, присвоил си правото да е централна банка на САЩ и да издава американската валута. ТЧК
Не е вярно, че Путин „няма полезен военнен ход“! Напротив, преди още да постави ултимативните искания в средата на декември вече са били предвидени няколко, в зависимост от реакцията на САЩ/НАТО. НАТО естествено го добавям за благозвучие, защото САЩ решават. Впрочем НАТО е анахронизъм от времето на студената война и трябваше да се разпусне след разпускането на ВД, но е удобна маша за маркетиране на американската вънкашна политика на опит за световно господство.
Вече писах, че реален военен отговор е превантивно влизане в Румъния/България, за натирване на чужд НАТО контингент и ликвидация на базите. Смешно е да се твърди, че румънското ПРО пазело Западнала Европа от ракетите на Кимчето. Нали знаеш, какво пише на руския паметник в София - "НЕ НАМ" и не забравяй, "Москва слезам не верит".