Може да не е съвсем по темата, а може и да е - вие преценете:
1. Днес говорих с моя 'чорбаджия' - бизнес дела. Той веднага ме попита, какво мисля за ситуацията в Украйна. Има ме за "експерт" по източните въпроси (но аз не съм). Той е "силно" демократ и привърженик на БайГън. Какво ме впечатли: гледал той наскоро някакво интервю на Путин. Според него той (Путин) изхлеждал като невменяем. Аз съм вече стар за да си "ритам" хляба, та замълчах, но ме сърбеше езика да попитам ПОТУСа вменяем ли е изобщо?
2. Днес ми пратиха един "джънк" на емайла. Отворих го защото пишеше 'за Украйна'. Гнустотия, но доста информираща - изреждаха детайлно какво са 'вложили' САЩ в Украйна. ХХХ милиона оръжие, УУУ милиона за РЕБ, ЗЗЗ милиона за обучение на офицерския състав, ЯЯЯ милиона за 'кибернетична' сигурност и пр. Доядя ме: за това ли харчат данъците дето плащаме - за да гарантират финансовата обезпеченост на фамилията Байдън? Имам "сантименти" от миналото - от кога младото Бушле из'арчи парите на държавния пенсионен фонд (Соушъл Секюрити), за да ходи да изследва чукарите на Афганистан (по-май за да запази "пътя на мака").
3. От 1ви Март тук в моя вилает отпада задължението за носене на маски (ще бъде по желание). Също отпада задължителната ваксинация (за тези, за които беше задължителна). Как ще върнат хората, които бяха буквално изгонени от работа и местожителство е голям секрет? Нашенците, нали са зевзеци веднага пуснаха лаф: МАХАТ НИ МАСКИТЕ, ЩЕ НИ РАЗДАВАТ КАСКИТЕ!