Путин не е Хитлер, но навлизането в Украйна (извън територията на ЛНР и ДНР) беше грешка. Операция , която ще донесе съмнителни, имагинерни за Русия ползи и реални щети.
Бачо, не става така, да го вкараш наполовина.
Знаеш го.
Пак щяха да го ореват, дори и само в лугандона да бяха влезли /докъде - до старите граници или?/.
А и не вършеше работа - тва са локални проблеми, а истинският е, че НАТО заставаше на границата на Русия, на един изстрел място!
При това - без да е сигурно, че това щеше да е краят на инвазията.
Убеден съм, че щяха да си починат малко и да продължат нататък към раздробяване на Русия и усвояване чрез марионетки на територията и.
Тази чума рано или късно трябваше да бъде спряна и начинът си остава само един - със сила.
Късно реагираха, но предполагам, че не са се чувствали достатъчно силни за по рано.
А на война - като на война, има и печалби има и загуби, въпрос на калкулация, в която основно се калкулира бъдещето, не сегашното. В този смисъл - нямаха друг избор руснаците.
И аз виждам, че нормалните хора се обръщат, мусят се, недоволстват и аз недоволствам, че тъкмо да почнем уж да се пооправяме малко - айде пак назад, но това е - не можеш да искаш да става така, както само на теб, на мен, на други ни се иска, има и външна принуда - на други пък им се иска друго.
И да - плаща се цена, огромна цена.
Днес!
За да го има - утре, това утре, което може би ще остане на децата ни или на внуците ни.
Ние сме зели-дали вече, тях, следващите, защо да ги угробваме ние, сегашните?
Мъ някой ще каже - откъде накъде ни решавате бъдещето, ние искаме друго.
Ами - въпрос на преценка.
89-та на всеки му се привиждаше Мерцедес до Мерцедеса, е, и?
Я си отговори на въпроса - ако тогава, преди 30 г. знаеше какво ще се получи днес, дали щяхме да развяваме лекомислено байряци или щяхме да се постараем мааалко по по друг начин да го изпедепцаме, па макар и со малко кютек?
И при всички случаи кютека щеше да е само превантивен - колкото всяка джеба да си знае гьола и да не руши квот и дойде сичко наред!
Е, оцапахме се всички - сега си теглим масрафа.
Ше го изтеглим, няма да ни е за първи път.