Руснаците са яли бой от доста народи, но после винаги са връщали боя с лихва. Защото от всеки враг са научавали нови военни номера и са ги запомняли. Така и сега - научиха се от англосаксите да лъжат, мамят и блъфират. Казаха, че само си искат Крим, Донбас и неутрална Украйна. И западняците се вързаха на тази лъжа, решавайки, че щом Русия е толкова скромна, значи е слаба, а щом е слаба, значи не трябва да има мир с нея, а дълга война до крайното й изтощение, разцепление и рухване. Всъщност точно това е целта на руските стратези - дълга война до крайно изтощение, разцепление и рухване на Запада. Глупавият и надменен ловец (НАТО) се превръща в жертва.
Сигурен съм, че руснаците много внимателно са пресметнали всичко, разбрали са, че ако сега пропуснат, едва ли ще имат друг шанс, и няма да спрат, докато не поставят САЩ и васалите им на колене. Всички руски бавения, въртения и "предложения за преговори" са ловушки.
В началото и аз бях подразнен от бавенето на руските войски, но тъпченето на Украйна с много, но почти безполезно оръжие, ми отвори очите - руснаците бавно премилат всички ресурси на Запада.