Всеки си казва мнението тука, Кептън. Никой от нас не е Истината от последна дистанция. За сравнението при "шибането" се извинявам, трябваше да сложа по-висока възрастова граница, или изобщо да не прецизирам. Иначе в тая дейност е силно индивидуално ... Неотдавна имах пациент, едно готино деде точно към 78-79 г . Подготвяха го за някаква лека операция, и по едно време ни в клин, ни в ръкав ми заби въпроса "А Доктор, апре са ва м жене о рапор ?" Аз в първия момент не зацепих, щото "рапорт" се използва и за сексуални контакти ! Викам му, А!? Ама вие имате ли такива ? И то като се разпали и ми заразказва. Живее в старчески дом, един с много добри условия. До преди няколко години били с бабата. Тя починала, и той вместо да се хване с някоя от дома, си намерил една ... креолка ! От Реюнион , 60 и кусур, леко закръглена и с весело изражение. Показа ми снимките си ! Вика , редовно се ... Успокоих го, че няма да има проблеми, викам "Евалла" мосю, аплодирах го за активността ! Той много се зарадва. Та всичко си е индивидуално.. Още един път пардон за възрастовата отметка.
---
Епирично съм установил, че то си е строго индувидуално. Освен това при наличие на съответни възможности много често вдигането на самолета ЗАВИСИ ОТ СТЮАРДЕСАТА! ТЧК
---
Връщам се към предните ти постове.
Сталин е един от малкото политически деятели на соц системата, който независимо от семинарийското си образувание е бил прекалено начетен. За това свидетелства и огромната му библиотека в Кунцево, където на всички книги има в тях бележки, оставени от него при четенето им. Малко известно е, че е бил наясно със световната валутно финансова система.
През лятото на 1944 година подкрепя съветското участие в Бретънуудските съглашения, защото очаква откритието на Втория Фронт. През декември същата година обаче не допуска ратификацията им и те не влизат в сила за СССР! Него му е пределно ясно влиянието и значението на еврейските банкери. За това през цялото време на ВСВ подкрепя еврейския комитет, който спомага за не за ленд-лийза, Втория Фронт и кражбата на атомните тайни. Но войната свършва и еврейските банкери стимулират Студена Война. Не той я започна, а техния говорител Чърчил, удобен инструмент, защото вече беше изгубил изборите.
Сталин ловко манипулира трите спец служби сами да се конкурират/шпионират и те усещайки неприязънта му към евреите след войната започват да се топят едни други и се стига до доноса подполковник Рюмин и ареста на шефа на СМЕРШ Абакумов и личния му охранител ген. Власик.
Сталин е бил на ясно с факта, че партийната номенклатура пречи на мирното развитие на СССР и решава да я лиши от власт, да остави технократите и специалистите да управляват, а номенклатурата да се занимава с пропаганда и комунистическо възпитание. По тази причина ликвидира стопанските отдели в ЦК и ги редуцира отделите там само до споменатите два. На последния пленум преди предстоящия конгрес открито заявява на партийната номенклатура, да остави технократите и специалистите да управляват сами министерствата, а те да се МАХАТ, като престарели. Естествено всички в Президиума (тогавашното политбюро настръхват). Междувременно по-скоро по стечение на обстоятелства, влошено здраве, неверие в лекарите Сталин получава инсулт. Няма заговор за отравяне, но не му оказват жизнено необходимата помощ след инсулта цяла денонощие! Още не умрял бързат да го изключат от властта. Естествено Берия е единствения технократ там, а владее и службите и за това шутът Хрушчов, използвайки ненавистта на военните спрямо службите му спретва незаконен ПРЕВРАТ. Берия може да бъде сменен не от Президиума, а САМО ОТ ПЛЕНУМ НА ЦК, нещо от което са се бояли.
The rest is history…