Да се гледа назовават нещата със собствените им имена, да не се прикриват и омаловажават пораженията, слабостите, грешките и недостатъците, да се говори за и да се обсъждат евентуални бъдещи проблеми или поражения, чиято вероятност да се случат е много висока, не е паникьорство, а реализъм и любов и уважение към истината. Явно за много хора тук е много проблематичен факта, че си позволявам да говоря за неприятните неща и събития, вместо да си затварям очите за тях и да се правя, че такива няма и не съществуват. Времето само показа, че опасенията ми(разбира се те не са мои, а най-вече на руснаците който се вълнуват от темата и я следят отблизо) от преди няколко месеца бяха напълно оправдани и на място, което означава, че съм бил прав, за разлика от други. Разбира се всеки е свободен да си зарива главата в пясъка, и няма проблем да го прави, стига да не търси сметка на онези които нямат подобна необходимост. Като не им харесва реалността и факите от нея просто да ползва функцията игнориране на потребители и проблемът му ще бъде лесно решен. Цитираните думи няма как да ги намаля, защото не аз определям бъдещето и няма как да се изказвам категорично за него. Олекване може да има само тгава когато човек игнорира напълно темата. За много това са събития които изобщо не ги касаят, нямат никакто отношнеие или интерес към смъртта и страданията на стотоци хиляди души. Аз за добро или за зло не съм от тях и е редно това да се има предвид.