Че Николай Втори е некадърен, и Разпутин му се брка в държавните дела, и много още хули по адрес на царското семейство с цел дискредитацията им .
Николай Кървавия е бил некадърник и се е самодискредитирал.
Човек трябва да има много добре отработен механизъм за отсяване на зърното от плявата, преди да се довери на съмнителни източници.
Хеле пък ако случайно е научил за специалния институт на Роберт Конкуест в Албиона, с чиито "документи" и "факти" е залята Мрежата откъм средата на 80-те. Че бумът на заливането тече паралелно с "перестройката" на Петнистия е случаен съвпадък, нели?
Аз лично в подобни съвпадъци не вярвам. И с основание.
П.П. И си обърни внимание на българския език, че невинните упущения говорят много на специалистите.
Като ония грешки на преписвачите, дето от умора преписват рЪка (не ми се търси знака за голямата носовка) вместо рУка и свяща (не ми се търси знака за ятовата гласна) вместо свеча, та колкото и да се пънаха СССРските учени да докажат, че Кирил от Херсон, от тях демек, взел глаголицата, нямаше как да стане. Като и с мАкедонскийо език не става.
Та проверявай си и се усъмнявай в източниците и щепетильно (за да си наясно) се отнасяй към писането на български.
Това не е заяждане, мила Алиса, а дружески експертен съвет.
Убедена съм, че всички сме за Русия, православието и нормалността, макар и всеки посвоему да го показва.
Щото всички сме достатъчно ангажирани с... България - миналото й, настоящето й (уви!), и бъдещето й.
Светъл ден на всички!
Да започна с езика.
Първо не ми работят добре всички бутони, и непрекъснато трябва да правя рдакция на написаното за пропуснати буквички. Особено бутонът на Е. И когато примерно напиша „тя предубена„, вместо „тя е предубедена„, звучи някак по руски, а всъщност си е пропуск в клавиатурата. За инверсията в изреченията, няма да говоря. Това е резултат от годините прекарани навън.
По важното е друго. Аз не се изказвам на новобългарски език. Този, който набиха в главите на населението последните две десетилетия и взет на въоръжение от амбициозни активисти, решени да успеят на всяка цена в новият психоделичен ред в България. Говоря си по старому, с прости думи, които често съзнателно търся. Старият си наш български език, който са ме учили в училище, и който много са забравили. Ненавиждам българската преса точно заради този изкилиферчен новоговор, който удря по психиката и центровете на възприемане и понижава способностите на осмисляне на получавана информация.
Твърдението „Николай Кървавия е бил некадърник и се е самодискредитирал.„ е често срещано твърдение от страна на либералната преса, която съвсем се разбесня след 89та, когато пропуснаха либералите напред
В учебниците, които сме учили, написани по комунистическо време, такива неща не бяха залегнати. За Николай Втори се говореше с уважение като към управник на велика империя.
Посочих по горе че дискредитацията и оплюването му от страна на либеррдата започва години преди същата тази либерда да направи Великата Февруарска Социалистическа Революция в Русия, и да го принуди да се откаже от трона.
Така че аз се придържам към по умерени позиции. Златната среда би могло да се каже. Приемам всяко твърдение, но искам и да знам от кого идва, и в чий интерес е то. Информацията ни залива от всички страни. И ако човек няма изградена ценностна система, информационна база, и матрица, през която една информация преминава, а друга не, ще се окаже в ролята на папагал, без да има дори лична изгода от това, а само още повече ще се забърка.