Не знам дали за това говорят под различна форма Мукта, Айса, Кайла...ама все ми се струва, че нещата са по прости.
Или те нас, или ние - тях.
И мен да ме извинят, Джузепе, но всякакви някакви си "източници", които тук се постват (това е похвално - да има всякакви някакви си мнения, разбира се) като истина от последна инстанция едва ли не, упущат ОСНОВНОТО - какъвто и да е господин Путин, Владимир Владимирович, той има една кауза - Россия.
Какъвто и да е Путин, Владимир Владимирович, успя да спечели на руска страна 2/3 от света без сифилисования естествено.
И фактите дотук са - Крим, ДНР, ЛНР, Запорожие, Херсон - "собиратель разбросанных земель русских".
А геополитиката, икономиката и войната не са леки решения, нито пък са "дело диванных икспердов", каквито сме всички тук. Щото все пак трябва да се отчита целият кръг от обстоятелства, а не кво писало некво си лице за Каховка само примерно.
Останалото са аматьорщини. И някакво необяснимо за мен злорадстване за временни военни неудачи, което се долавя в системните списования на Муктата, този-дето-го-няма и пр., Кайли не седи между тях. Те не се и усещат и не го правят целенасочено.
Битката със самопровъзгласилите се за господари на света след опустошенията на Горбита и Елцини нито е лека, нито е възможна след пораженията от средата на 80-те насам. И трябва да се отчитат мноооооожество фактори. И търпение трябва.
И аз имам резерви - олигарси, петоколонници във властта и пр.
Но тече битка за Човека и Човешкото, за Смисъла и Доброто. Каховките, десният бряг на Реката и пр. са дребни детайли on the road.
Да не ми се обиждат колегите, но в моите очи нещата изглеждат така, като се опитам да огледам цялата картинка.
И за никакви "договорняци", както тук системно се опитват да ни внушават, ВЕЧЕ изобщо не може да иде реч.
Опитите да се договориш са отлагане на войната и необходимост от време, за да се подготвиш за неизбежната Битка (не е като да не знаете, че и преди се е случвало, нали?). И дотук.Това приключи. Сега сме свидетели на "договорняци" с Иран, Беларус, и другите от ОПЕК, БРИКС и пр. - за които не са го забелязали