Първи сценарий при нахлуване на Украйна в Донбас (мнение на Гиркин-Стрелков)
Аз имам малко по-различно виждане.
При провокация срещу народните републики, руснаците няма да вкарат наземни части, а ще използват артилерия (реактивна), авиация вкл. стратегическа, високоточни ракетни удари ..... така че наглеците да бъдат унищожени. И то не просто унищожени, а изтрити от лицето на земята.
При по сериозен натиск е възможно руски части да навлязат в ДНР и та дадът "срещен бой" на укрите.
Разбира се при провокация директно към руска територия, укрите ще ядът "голямата сопа", но ъвв всеки случай според мен групировката около украинската граница има отбранителен характер.
При сериозен кютек руския удар ще дойде от север, през Белорусия и от юг (Крим)и вероятно десант в Одеса. Така че прогнозата на съвета на нач. шабовете на САЩ, за два-три дни до падането на Киев е точна. Нито в северното нито в южно направление ще има някаква съпротива. Ще е повторение на "грузинския парад" без среща с униформен.
Изобщо руснаците ще вземат Киев бая по бързо от немците Париж.
А фашизоидната зган около донецк/луганск ще се зечиства впоследствие от вътрешни войски или от новото украинско правителство