Лили и ти ако знаеше как се правят храните нямаше да ядеш.
За лекарствата които пиеш сега ( пожелавам ти скоро да нямаш нужда от тях ) важи същото нещо.
Всичко върви добре докато големите не променят стандартите, правилата или даже само една запетайка да преместят.
Някакъв черен лебед ми се върти в главата.
e , не знам
само че Базел 3 е в действие от 2-3 години вече, драматични промени у нас няма
всъщност не знам дали знаете как действа - най-общо е регулаторен механизъм на капиталовата адекватност, базиран на оценка на активите, като се държи особено на прозрачността и законността им, отчитане на операционния и кредитен риск, създаване на минимални капиталови буфери , такива неща
и - да не го приемаме ,като нещо вечно
по-време на кризата 2008 год. въведоха Базел 2.5, примерно 8)
не се знае ,как точно ще действа в бъдеще, но миналата година българските банки минаха проверката на капиталова адекватност по Базел 3, доста добре
в момента, проблемът не е Базел, а свръхликвидността
има едни около 50 милиарда депозити, които ни натискат, а няма вече кредитополучатели в необходимия размер и качество
няма и къде да се инвестират тези пари, защото няма кой знае каква индустрия, нито устойчив капиталов пазар
и не ми обяснявайте,че това са пари, изкарани от търговския оборот - няма данни да са
по големият размер е от сметки от хиляда до пет хиляди лева/това по спомен,нямам офис пакет в къщи и не мога да отварям статистиките на БНБ/
колкото до отчетите на операционния риск, проблемът им е, че не отчитат, кога банката е управлявана от Цветан Василев, примерно
но пък се правят протоколи, кога някой е минавал покрай сървъра - с влизане и без влизане в помещението