"Кой натвърди на думата adultery и даде за пример случката в американската армия? Аз или някой друг?
Аз само питам защо девойката е обвинена в adultery след като тя е свободна и необвързана? "
Другият е цивилен и женен, но работил в базата. Не пишеше, какво е била реакцията към него.
Мога само да гадая, защо са го направили. Притиснали са я да напусне. Материала и вие го прочетохте. Не е точно същия, но дава представа. Описва събитията точно.
Случаят е от Северна Дакота, но беше на първа страница на калифорнийски вестник.
За да го направят военните са имали предполагам някакъв код на отношенията. Какво е допустимо, какво не е.
Не може да става и дума за лицемерие. Винаги става дума за някакъв код в армията.
В БГ армията имаше "устав".
Например в USMA West Point имат код (закон):
"
A cadet will not lie, cheat, steal, or tolerate those who do." Cadets accused of violating the Honor Code face a standardized investigative and hearing process
https://www.google.com/search?client=firefox-b-1-d&q=USMA+West+point+codeКоето не попречи в последният ден от службата на сина ми там, да му откраднат доларците от продадените негови стари учебници. От стаята, от джоба на панталона. Тогава съквартирантът му бил някаква чернилка. Не му е станало хубаво на сина ми.
Just saying...