А дотогава, лично този папа, поради кои причини не го уважаваш?
Ей сега ще обясня.
1. Априори, защото е католик.
- По-горе съм обяснил защо е те точно таа вера некак не я приемам. Други колеги също са споменали и още аргументи.
2. Не само него, а и никой друг не може да е върховен ръководител на нещо, когато основна функция на човешкия му организъм е потисната.
- За да си папа, трябва да си дал обет за безбрачие. Да допуснем, че съществува мъж, в нормална кондиция, който е потиснал сексуалната си функция, но не е кастриран. Известно е, че след провала с папеса Йоана, след приемането на новия папа той минава през един ритуал, който лично на мен ми се вижда доста комичен. Новоизбраният сяда (по гол задник) на специален стол с дупка на съответното място и конклавът се изрежда да му опипва прасковите, като всеки след проверката изрича формулата: "Sancti testiculos bene pedatum", което в превод (мой), означава - Светите мъдури се мандахерцат правилно! И едва тогава, доказвайки по този светѝ начин, че лицето е мъж, се приема за папа. Доколкото, при дадения от него обет, може да се счита за мъж.
Интелигентните колеги могат и сами да си представят, за какво става с лице от мъжки пол, нямащо възможност да употребява дадената му от Господа функция, при положение, че има нормална спермогенеза...
И в тази връзка, да си спомним и грехът на Онан – та и от това даже е лишен!
От историята и литературата знаем, че лица – скопени, евнуси или медицински кастрирани, претърпяват личностни изменения и при много от тях излизат наяве качества, като злоба, коварство, интригантство и подобни такива... При католиците това е психическа автокастрация. Психолозите знаят от това какво следва. В повечето случаи - почти същото, като след физическа такава.
Та и затова.
И нямам нищо лично към него. Всички са ми еднакви!