Защото това е ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЧИНА за разразилата се в момента поредна драма.Явно се люшкаме между две крайности на модерацията, като НЕ ОБВИНЯВАМ НИКОГО – нито предишните двама, нито сегашния модератор. Така виждат нещата колегите, така действат. Тъй като … “
Nobody is perfect, Charlie Brown”!
Аз лично за модератор не ставам, поради което и никой все още не ме е канил.
Но се намесвам от време на време – доколкото мога тактично и меко! – с единственото желание да „поуталожа” малко нещата. Тук неведнъж сме си говорили за САМОРЕГУЛАЦИЯ – това, което се опитвам да правя и аз. Затова пък някои ме обвиниха на няколко пъти, че съм била изземвала функциите на модераторите. Явно оправия няма!!!
Затова можем само да благодарим на
Администратора –
хер фон Госингер, за изключителното му търпение, но явно само то не е достатъчно. Поради което искам да му задам следните няколко въпроса /с тук–там кратки коментари от моя страна!/:
1. За какво по принцип е този форум –
за удоволствие на списващите в него или за спазване на некакви неписани никъде норми да не си изясняваме нещата, когато изникне проблем? Защото проблеми НЕ МОЖЕ ДА НЕ ИЗНИКВАТ! А когато тези проблеми не се „изчистят” навреме, ще се появяват отново и отново – все същите!!!
2. За отделните теми и какво може „да се появява” в тях. „
Една тема за папата цяла седмица я дъвчете! А в неговата тема и прасета клахте, и шотландски фустанели развявахте. ”
Според мен: тук трябва да се намесват модераторите, но не докато тече разговорът или чатът. Защото
изобщо без ЧАТ НЕ МОЖЕ!!! И ако човек бъде прекъснат на момента, на него му се „дръпва л@й*О*О” и му се отщяват всекакви по–нататъшни коментари. Аз в случая бих изтрила всичко, свързано с прасетата, но шотландските полички бих оставила. Защото сепак темата е „международна”, а килтовете носят някаква информация.
И ако все пак се оформи някакъв СМИСЛЕН, но несвързан с конкретната тема разговор, той би могъл да бъде изнесен в чисто нова тема. Както досега бе направено доста успешно вече на няколко пъти.
3. За триене или „временно затваряне” на теми, а после – отваряне отново. Аз не съм съгласна, нека си седят.
4. Само–ограничаване на ХИПЕРАКТИВНОСТТА и АГРЕСИВНОСТТА – даже и след уместна намеса на колега, а не задължително на модератор.
Да, необходими са модератори, които да озаптяват самозабравилите се, иначе хората един по един си отиват … Да, и аз никога няма да седна да коментирам извънземни,
ОТВРАТ. И какво от това?! :t9411: