Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Октомври 16, 2024, 01:57:07

Автор Тема: ИЗМАМАТА "ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ"  (Прочетена 404091 пъти)

0 Потребители и 9 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 25204
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
Re: ИЗМАМАТА "ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ"
« Отговор #3240 -: Август 23, 2024, 20:57:47 »
Quote (selected)
Атлантическият океан се охлажда с рекордна скорост и учените не знаят защо
...
„Прегледахме списъка с възможни механизми и досега нищо не съответства на правилата“, каза Франс Филип Тухен отУниверситета на Маями, пред New Scientist.
https://manager.bg/nauka-i-zdrave/atlanticheskiat-okean-se-ohlazda-s-rekordna-skorost-i-uchenite-ne-znaat-zasto
Никакво уважение няма Атлантика към "редът основан на правила".
Какъв "чудесен" климатичен модел си бяха нарисували и някакво океанче иска да им бутне хранилката.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 9157
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #3241 -: Август 23, 2024, 21:04:38 »
Какъв "чудесен" климатичен модел си бяха нарисували и някакво океанче иска да им бутне хранилката.

Но стадото, особено западното вярва!

Стреляйте в отрицателей климата из лазерного оружия: государственное телевидение ФРГ создает причудливую видеоигру для молодежи

Государственное Юго–Западное радио Германии (SWR) разработало видеоигру «GreenGuardiansVR» об изменении климата, как увлекательный способ борьбы с «фальшивыми новостями» и «кампаниями по дезинформации». Здесь Германия превращается в безлюдную пустыню, а задача состоит в том, чтобы атаковать группы, критикующие климат, с помощью лазерного оружия.
« Последна редакция: Август 23, 2024, 21:10:38 от Maximus II »
Ние си ги избрахме!

Неактивен peniko

• Just Member
  • Коментари: 1363
    • Профил
« Отговор #3242 -: Октомври 01, 2024, 17:49:51 »
Понеже е свързано с опазването на природата, реших да е тук:
Отдавна всички ме тормозят да си плащам сметките "безхартиено" (paperless). Аз си имам "некои съображения" и се инатя. Днес специално вече 4 СМС-а получих от различни доставчици. Щял съм да спася мно-о-о-го дървета, цели гори. Обаче ей тук на снимката се вижда колко тежи вчерашния ми "джънк". Изпратен е ония, горните "агитатори". 405 г!!!, повечето гланциран полукартон. Значи аз да стана безхартиен, а те ма'ат с брадвите.🤔 ...А е съвсем ясно къде ги стяга чепика, но не са дърветата.😉

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 25204
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #3243 -: Октомври 01, 2024, 17:59:15 »
Не че нещо, ама самото "рециклиране" е страшно вредно.
Ако за производството на дадено изделие се използват "Х" суровини, "Й" енергия, "У" химикали, за рециклирането се използват същия обем Х+У+Й в пъти.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен peniko

• Just Member
  • Коментари: 1363
    • Профил
« Отговор #3244 -: Октомври 01, 2024, 19:14:32 »
Не че нещо, ама самото "рециклиране" е страшно вредно.
Ако за производството на дадено изделие се използват "Х" суровини, "Й" енергия, "У" химикали, за рециклирането се използват същия обем Х+У+Й в пъти.
Аз лично се отказах от рециклирането преди години, поне от формата в която същестува в момента. Тук всяко домакинство си има индивидуална кофа за боклук. Доставя се от и се води собственост на общината. Та мойта се повреди. Обадих се. Докараха нова на деня. Попитах шофьора какво да правя със старата. Той рече да я оставя навън до бордюра и те ще се погрижат. Бях навън когато я откараха. Ама не с камиона за рециклиране, а с боклуджийския!!! Със сигурност е над 20 кг солидна пластмаса. А мен ме карат да събирам чашки от кафе???...Тогава ми светна, че те и 2-та камиона най-вероятно се разтоварват на същото място.  :think:

А това с "безхартиеността" не е за икономия на хартия, т.е. не е заради природата, а за "икономия" на работни места т.е. на заплати. Като плащаш онлайн цъкаш на бутончето значи, компютрите почват да щракат и готово. "Хартията" иска хора (заплати): Да се приеме сметката, да се депозира чекът/платежното, да се отбележи, че плащането е минало и т.н. Сега вече от много места на "безхартиените" дават отстъпка и обратно - "хартиените" ги глобяват.