Начи!
Когато съм сам, си падам малко авантюрист - ходя където си искам, пък ако ще и да е опасно.
Когато съм с по добрата половинка, гледам да съм по внимателен, но не съм се чувствал дискомфортно през последните 30-40 години, па в каквато и да е било дупка да съм се завирал.
Но ми се случи по време на последните коледни празници.
Място - пътуване вечерно време в краварско метро. Час - примерно към 20:00 часа.Не в черен щат!
90% чернилки, но проблемът са стоящите по метростанциите групи от мангали.
Полиция - 0!
Налитат като конски мухи.
Понеже лесно паля фитила, ме е страх повече от себе си. Преди да съм запалил, край нас минава единственият бял в станцията и промърморва - "по добре да минем към другия край, там е по спокойно".
Благоразумието надделява, влакчето идва след 2 минути, чернилките нямат време за реакция, всичко се разминава.
До излизането от метростанцията и минаването по улица, насред Манхатън, но със заведения.
.....
Във форумите си, самите кравари си споделят вече кой квартал и район от квартал е по спокоен и къде вече са се появили проблеми.
.....
Тази нация си заминава! Но като си заминава, ще повлече със себе си и други!
Може да е след 20, 30,...едва ли повече години, но си заминава. Тя се самоуби като всеки властелин, решил че е единствен властелин на света.
Да се готвят следващите - китайците.
Дано излезат по мъдри, с над петте хиляди години история.
Песимист съм - то ние като имаме 1300 години, че какво излезе от нас?
Матрял!
:peeing-2085:
п.с. Бъч, липсваш, ако четеш - върни се.
Моля!