По принцип не коментирам "голямата" политика, обаче "колекционирам" случки от ежедневието, които са следствие от нея. Една от вчера: Личната ми лекарка (ДжП) иска да ме вижда веднъж на годината за да ми поднови рецептата. До преди време беше лесно: Звъня, до 1 седмица имам час и забравям. Мин. г. обаче когато се обадих в началото на Септември ми дадоха час за 28-ми Октомври (записах си за да помня)!!!

Сега вече гърмян заек, звъня "по разписание". Учтиво ми съобщиха, че най-ранната дата, която могат да ми дадат е... 30-ти Декември! 4 месеца без седмица.

Оттам се почнаха пазарлъците: Щели да ми дадат час за друг лекар да ми поднови рецептата, а после ще отида при моя на 30-12. 2 ходенета (далеч е) и по-важно - 2 плащания. Тук макар осигурен, винаги цакаш и "от джоба". Отказах. Предложиха ми видео конференция с МС Тиймс. И тя "платена". На лекар по интернет?

Или хората вече са откачили съвсем или аз съм голям динозавър. Едно от двете. Кипна ми. Казах им, че не са доктори а обикновени търгаши и ще си търся друго място. Омекнаха като памук и ... сега имам час за следващия четвъртък, 18-ти.

А бе туй доФторите много озверяха, бе?

Това с интерненета ми припимни един стар виц за келнера, дето не искал да има клиенти, само да му се обаждат, колко бакшиш да оставят.