Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Септември 18, 2025, 00:44:52

Автор Тема: САЩ  (Прочетена 1881617 пъти)

Bacho Кольо и 37 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Zmeja

• Just Member
  • Коментари: 3191
    • Профил
Re: САЩ
« Отговор #9660 -: Август 29, 2025, 12:42:30 »
Мисля, че "райска градина" в Дубай няма да се получи. Само "псевдо" и само за известно време. Змейски призив към българските милиардери: Не си влагайте парите в Дубай.

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
  • Коментари: 912
    • Профил
« Отговор #9661 -: Август 29, 2025, 19:45:39 »
Ама никой не иска в пустинята
Мислата ми беше за фотоволтаични и вятърничеви паркове [виж Не(го)вада(я)]... засаждането на фотоволтаици на земеделска земя тук е по-скоро изключение.
"Върви бавно, говори учтиво и носи дебела тояга със себе си."
[по Teddy Roosevelt]

Неактивен Фют

• Just Member
  • Коментари: 3128
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #9662 -: Август 30, 2025, 23:31:42 »
Ей, най сетне повод за европейска "радост в къщи". Не знам дали има повод за радост. Ако дойде на власт DJ Vance   :t0111:, не знам дали е повод за радост за европейците.

Snopes
Breaking down rumor Trump only has 6 to 8 months to live
Taija PerryCook
Thu, August 28, 2025 at 3:30 AM GMT+2
5 min read

https://www.yahoo.com/news/articles/breaking-down-rumor-trump-only-013000014.html?amp;guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAAHU5iCVhqKmIWvYJxjZVUu3Zh6XAHzTbASPh3pxxW3te7Fo5sirbQQ8ROIz9KmKoTJeSRQAQvQ-V3PYywpfU5zIx-TcjK9bogcA2OaC2mXU7fl1TkTv2qPQTryMSckaQlFw3_TScBSHIdumrjr1iYDjIKln8sn4__OnMTkPp8dU_&guccounter=2

:beer_old:  :popcorn:

Имаше еди хубав виц за един дето искал да умори жена си и съседъд му, пресен вдовец, му дал акъл, ежедневен троен секс за три месеца и ще стане. След два месеца, юнакът едва ходел и дишал, а половинката разцъфтяла, пеела и си свиркала. Краят на вица:
" Свиркай си ти, ако знаше, че имаш още един месец да живееш"

« Последна редакция: Август 30, 2025, 23:47:05 от Фют »

Активен ohubohu

• Just Member
  • Коментари: 819
    • Профил
« Отговор #9663 -: Август 31, 2025, 08:37:32 »

Добре се, кого да чакаме първо? На Путин му бяха останали часове, сега на Тръмп му отпуснали някой и друг месец...

Пренадаха се тия европци!

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #9664 -: Август 31, 2025, 11:51:49 »

Добре се, кого да чакаме първо? На Путин му бяха останали часове, сега на Тръмп му отпуснали някой и друг месец...

Пренадаха се тия европци!

X
Buzzing Pop
@BuzzingPop
Donald Trump reportedly has not been seen in days, with no public appearances scheduled this weekend

Newsweek logo
Social media
Golf
Trump Pictured Heading to Play Golf After Baseless Viral Death Speculation

Forbes
Breaking
Business
‘Is Trump Dead?’ Rumors Debunked As Trump Seen Leaving For Golf

Explainers
'Trump is dead': Is JD Vance to blame for rumours about US president’s demise?
https://www.firstpost.com/explainers/donald-trump-death-rumours-jd-vance-us-president-golfing-13929466.html

Според Интернет, надеждите се осъществиха, но за кратко :i_slamhead:

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 27430
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #9665 -: Август 31, 2025, 12:58:10 »
Quote (selected)
Русия настъпва по цялата фронтова линия в Украйна!
...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп води преговори с европейски съюзници за евентуалното участие на американски частни военни компании (ЧВК) в операции в Украйна. Според плана те ще изградят укрепления, бази и ще защитават американските интереси в страната, пише британският в. „Телеграф“, на когото се позовава УНИАН.
https://telegraph.bg/svetat/novini/rusiia-nastypva-po-cialata-frontova-liniia-v-ukrajna-trymp-podgotvia-uchastie-na-amerikanski-voenni-za-specialni-operacii-468738
Нищо лично, само бизнес.
След като ги наритаха от Афганистан и Ирак, Тръмп се грижи и за тоя изконен американски "бизнес".
Освен за оръжия, европците ще плащаме и за ЧВК.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен Giuseppe

• Just Member
  • Коментари: 11823
    • Профил
« Отговор #9666 -: Август 31, 2025, 14:49:24 »
"ЧВК изтребваме секкви, дори и свои" - лозунг в руското военно министерство.
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #9667 -: Септември 05, 2025, 22:45:45 »
Тръмп става лиричен

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

Looks like we’ve lost India and Russia to deepest, darkest, China. May they have a long and prosperous future together! President Donald J. Trump 

:t2334:

https://truthsocial.com/@realDonaldTrump/posts/115151159839778614

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #9668 -: Септември 06, 2025, 09:19:13 »
Quote (selected)
Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа указ, предвиждащ Министерството на отбраната да бъде преименувано на „Министерство на войната“. По думите на републиканеца „това е послание за победа“ към целия свят, предадоха световните агенции
https://www.vesti.bg/sviat/istoricheska-promiana-sasht-veche-imat-ministerstvo-na-vojnata-6237774
Вече официално.
Сега остава и НАТО да обяви че не е отбранителен съюз.

Неактивен peniko

• Just Member
  • Коментари: 1514
    • Профил
« Отговор #9669 -: Септември 09, 2025, 15:00:35 »
По принцип не коментирам "голямата" политика, обаче "колекционирам" случки от ежедневието, които са следствие от нея. Една от вчера: Личната ми лекарка (ДжП) иска да ме вижда веднъж на годината за да ми поднови рецептата. До преди време беше лесно: Звъня, до 1 седмица имам час и забравям. Мин. г. обаче когато се обадих в началото на Септември ми дадоха час за 28-ми Октомври (записах си за да помня)!!! :smokin: Сега вече гърмян заек, звъня "по разписание". Учтиво ми съобщиха, че най-ранната дата, която могат да ми дадат е... 30-ти Декември! 4 месеца без седмица. :nuts: Оттам се почнаха пазарлъците: Щели да ми дадат час за друг лекар да ми поднови рецептата, а после ще отида при моя на 30-12. 2 ходенета (далеч е) и по-важно - 2 плащания. Тук макар осигурен, винаги цакаш и "от джоба". Отказах. Предложиха ми видео конференция с МС Тиймс. И тя "платена". На лекар по интернет? :t2619: Или хората вече са откачили съвсем или аз съм голям динозавър. Едно от двете. Кипна ми. Казах им, че не са доктори а обикновени търгаши и ще си търся друго място. Омекнаха като памук и ... сега имам час за следващия четвъртък, 18-ти. :think: А бе туй доФторите много озверяха, бе? :0005:

Това с интерненета ми припимни един стар виц за келнера, дето не искал да има клиенти, само да му се обаждат, колко бакшиш да оставят. ;)

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 9691
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #9670 -: Септември 09, 2025, 17:05:17 »
А бе туй доФторите много озверяха, бе?

Тук, в България много отдавна ни обясниха, че "Пазарът решавал сам всички проблеми", така че peniko, всичко е нормално, само не вдяваш, че проблемът си ти самият. Либералният капитализъм е път, който в началото не изглежда лош, но ти знаеш че е неправилен, и накрая обезателно стигаш където не искаш. Обвиняваме политиците, олигарсите... но нима българите не знаеха кой е ББ и от къде идва!? Знаеха разбира се, но се надяваха да ги "оправи", защото: " Аз съм прост, и вие сте прости и за това се разбираме". Плебсът обича простите решения на простите хора, мрази "професорите". Сега никой не признава че някога е гласувал за ББ: "Абе, те циганите си продават гласа". Така е по цял свят.

Либерализмът се провали тотално, защото изначално е очевидна измама.
Прост народ - слаба държава!

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 11951
    • Профил
« Отговор #9671 -: Септември 09, 2025, 19:18:37 »
На лекар по интернет?
Тук от ковид насам има навсякъде интернет прегледи, някои само така практикуват. То като можеш да опишеш какво ти е и няма нужда да те гледат, става. Ама това са единични случаи.
Не можеш да проумееш глупостта.

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
    • Профил
« Отговор #9672 -: Септември 09, 2025, 20:19:52 »
иска да ме вижда веднъж на годината за да ми поднови рецептата
Тва е щот си "дедо Пенико" ... т.е. при друга времева линия щеше да те кани по-често ;)
Майтапа настрана - на Мама Палпатин лекарствата за кръвно (дето го взима от 40 години) всеки 3 месеца от аптеката се обаждат на доктора за refill ама доктора отказва ако не те е "видял" през последната година (пресен случай на недоклатена асистентка която даде грешна информация .. добре че аптекарката ме познава и ми даде лекарства за 1 месец)
[по Teddy Roosevelt]

Неактивен peniko

• Just Member
  • Коментари: 1514
    • Профил
« Отговор #9673 -: Септември 09, 2025, 21:58:27 »
На лекар по интернет?
Тук от ковид насам има навсякъде интернет прегледи, някои само така практикуват. То като можеш да опишеш какво ти е и няма нужда да те гледат, става. Ама това са единични случаи.
Твоят коментар ме отвори на размисли: Какво да описвам, след като  нищо лошо не усещам. Ама ме карат по всякакъв начин да отида - дали по инет, дали при тоя, дали при оня доктор...Чертата е да  дам някакви пари. Не съм чак такава скръндза, ама да плащам, за оня дето клати дърветета??? С риск да се повторя: Допреди 5-6 г. беше бая по-различно. Даже и мойта докторка, дето съм й пациент от 11 г при последните визити ми предлага некакви нечувани извънземни терапии. За профилактика. В случая с нея имаме "неписано" споразумение: Тя с усмивка ми предлага, защото са я задължили. Аз с усмивка и отказвам, защото имам право. :0005:

Да поясня: Нямам нищо лично срещу лекарката. Рекох, че съм при нея от 11 г. Просто системата се изкриви и приоритетите се смениха. :think:

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #9674 -: Септември 13, 2025, 18:49:51 »
Quote (selected)
Единствената реална заплаха за националната сигурност на Съединените щати идва от Израел, тъй като той многократно е тласкал Америка към лоши политически избори в служба на собствените си интереси. Това означава, че политиците, в търсене на „американския враг“ номер едно в света, не трябва да търсят по-далеч от Израел и трябва незабавно да предприемат стъпки, за да се дистанцират от израелските инициативи. Що се отнася до други предполагаеми заплахи за САЩ, трябва да се признае, че повечето анализи, идващи от Вашингтон, са по същество фалшиви, предназначени да отклонят вниманието от реалните проблеми, включително какво да се прави с Израел и всемогъщото израелско лоби, подсилено от „чакащите Възнесение“ християнски ционисти, които са завзели толкова голяма част от правителството.,

Марко Рубио  е за съжаление, защото Русия, Китай, Иран и Венецуела не заплашват Съединените американски щати. Продължаването на танца на смъртта с израелците, напротив, вероятно ще доведе до гибел за американците.
https://pogled.eu/%d0%b7%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d0%be%d1%86%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d1%8f%d1%82-%d1%81%d0%b0%d1%89-%d1%82%d1%80%d1%8f%d0%b1%d0%b2%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d0%b5-%d0%be%d1%81%d0%b2%d0%be%d0%b1%d0%be%d0%b4%d1%8f/

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #9675 -: Септември 14, 2025, 15:47:56 »
Още малко конспирология:

https://ok.ru/video/10588572622541?fromTime=6672

Аз, от кадите как юнакът- стрелец бягаше, не можах да видя как носи пушкта, а тя не е малка, и защо я носи в гората, а не я остави на покрива.   :m1728:

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
    • Профил
« Отговор #9676 -: Септември 15, 2025, 03:02:39 »
Още малко конспирология:

https://ok.ru/video/10588572622541?fromTime=6672

Аз, от кадите как юнакът- стрелец бягаше, не можах да видя как носи пушкта, а тя не е малка, и защо я носи в гората, а не я остави на покрива.   :m1728:
Щото е чел как се ходи на лов за глиган ...
... носиш и парче релса ... след като глигана те подгони - бягаш с всичка сила ... като не можеш повече да бягаш - хвърляш релсата, става ти много по-леко и продължаваш да бягаш ...

П.П ... а може да е и като края ... фърляш пушката и викаш на глигана: - Аз съм за гъби!
[по Teddy Roosevelt]

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #9677 -: Септември 15, 2025, 09:27:42 »
И още конспирология,от извора.  :b0705:

https://politikus.info/events/171288-tut-chto-to-ne-tak.html

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #9678 -: Септември 16, 2025, 17:42:33 »
Quote (selected)
Зеленски обяви единствения начин да се прекрати войната
Зеленски също така призова Тръмп да предприеме "решителни лични стъпки", за да "спре Путин"
...
„Да направим Путин уплашен“
https://www.vesti.bg/sviat/zelenski-obiavi-edinstveniia-nachin-da-se-prekrati-vojnata-6238472
Не знам!
Американци наблюдават военни учения в Беларус с руско участие, медиите са изумени че РФ изстреля вече 2 ракети в Баренцово море и даже уцели каквото трябва ( явно това не е по силите нашите НАТО-ски пази Боже "сили" даже и като мултики го немогат въпреки ИИ).
Като се върнат ще споделят КОЙ ще трябва да се плаши. :t0328:

Активен ohubohu

• Just Member
  • Коментари: 819
    • Профил
« Отговор #9679 -: Септември 16, 2025, 23:00:55 »
Аз не разбирам - откъде руснаците имат толкова много ракети, че чак показват как се стреля с тях??? Колко украински перални трябва да са разглобили?
То това май е въпрос към ЕК на ЕС и по-специално Лайнен и Кая!

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
    • Профил
« Отговор #9680 -: Септември 17, 2025, 05:34:53 »
Аз не разбирам - откъде руснаците имат толкова много ракети, че чак показват как се стреля с тях??? Колко украински перални трябва да са разглобили?
То това май е въпрос към ЕК на ЕС и по-специално Лайнен и Кая!
Изстреляните (2) са с чипове от Украински перални ... другите [ракети] са макети.
[по Teddy Roosevelt]

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #9681 -: Септември 17, 2025, 17:53:10 »
Quote (selected)
Напрежение във въздуха със самолета на Тръмп Air Force One
За напрегнатата ситуация във въздуха със самолета на американския президент Доналд Тръмп съобщава Newsweek
...
„Обърнете внимание, Spirit 1300, завийте 20 градуса надясно. Spirit 1300, завийте 20 градуса надясно веднага. Spirit 1300, завийте 20 градуса надясно, незабавно.“

След като пилотите на Spirit потвърдили получаването на инструкциите, диспечерът добавил: „Обърнете внимание. Spirit 1300 - трафик отляво на крилото ви на 6 - 8 мили, 747. Сигурен съм, че виждате кой е. Следете го - бял и син е.“

Първоначалните данни от flightradar24.com показват, че най-близката дистанция между двата самолета е била около 11 мили (около 18 километра).
https://www.vesti.bg/sviat/naprezhenie-vyv-vyzduha-sys-samoleta-na-trymp-air-force-one-6238578
Стана традиция лети ли някой "важен" да има "напрежение", каквото и да значи това.

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
    • Профил
« Отговор #9682 -: Септември 17, 2025, 20:02:39 »
Quote (selected)
Напрежение във въздуха със самолета на Тръмп Air Force One
За напрегнатата ситуация във въздуха със самолета на американския президент Доналд Тръмп съобщава Newsweek
...
„Обърнете внимание, Spirit 1300, завийте 20 градуса надясно. Spirit 1300, завийте 20 градуса надясно веднага. Spirit 1300, завийте 20 градуса надясно, незабавно.“

След като пилотите на Spirit потвърдили получаването на инструкциите, диспечерът добавил: „Обърнете внимание. Spirit 1300 - трафик отляво на крилото ви на 6 - 8 мили, 747. Сигурен съм, че виждате кой е. Следете го - бял и син е.“

Първоначалните данни от flightradar24.com показват, че най-близката дистанция между двата самолета е била около 11 мили (около 18 километра).
https://www.vesti.bg/sviat/naprezhenie-vyv-vyzduha-sys-samoleta-na-trymp-air-force-one-6238578
Стана традиция лети ли някой "важен" да има "напрежение", каквото и да значи това.
Мисирки си придават важност ... пилота на Спирит онождал флайт атендант-а и се забавил с отговора... Air Force 1 е оборудван да лети без указания от земята и със сигурност вече е взимал мерки Спирит-а да не може да му пресече пътя, каквато и маневра да направи.
[по Teddy Roosevelt]