Конспиративни теории...
Печатането на зелената шума е възложено на частна организация - фед, която бързо е завзела държавният прерогатив в печатането и дори тя дава тази шума на държавата да я ползва. Разбира се - не безкористно. Практически тази и подразделенията 'и Я владее. Тав. Джони прави грешката, че иска държавата да печата шумата и дори пуска една, две емисии - някъде м. септември. На банкнотите пишело съответно Кой е притежателят на купюрите. Така, че в резултат същият дава фира през м. ноември (ако не се лъжа) - няма и два месеца по-късно. Кое трибуквие е изпълнител на поръчката - това няма никакво значение. Инак за печалбите в казината на Куба звучи романтично, но те са семки и бонбонки в сравнение с притежаването на цяла една държава, та и малко отгоре...
8)
Не мога сега да проверя дали J F Kennedy пуска емисии на долари. Ако имате нещо което може да се види, някаква сламка, напишете!
Това което знам е, че и сега US Government прави физическото печатане на доларите. Чрез поделението на Department of Treasury - Bureau of Engraving and Printing. Монетите от US Mint.
Разбира се това става след като Federal Reserve разреши.
И друг път съм писал, че частното и федералното са така преплетени, че не може да се каже кой кое притежава. Дори си преливат кадри, както предишния шеф на ФЕД става сега The Secretary of the Treasury,
Janet Yellen.
Господ да дава здраве на Google-то! ;D
Отиваме да попитаме какви са задълженията на The Secretary of the Treasury. Да кажем "job description".
Отговор:
"The Secretary of the Treasury acts as a principal advisor to the President and the Cabinet on economic issues. The United States Department of the Treasury, which the secretary oversees, performs many important functions, including paying the nation's bills,
printing money, and collecting taxes."
От друга страна знам, че дванадесетте банки на ФЕД са частни и няма как да си купиш акции от тях, не са public. Не са "листвани" на NYSE или друга борса. То и няма държавни банки в САЩ.
Но US Congress избира шефа на борда на ФЕД, по предложение на президента. И дори печалбата на ФЕД се връща в края на финансовата година в "US Treasury" в бюджета. Последното може да се провери.
Вярно е, че избира за шеф на борда, някой от шефовете на тези 12 банки.
Може да се спекулира, че ЦРУ организира убийството на президента, което означава, че са си убили шефа и те са били зад храстите на Grassy Knoll.
, но аз съм бил по това време в началното училище на друга галактика и няма как да го знам.