Бих казал, че жалкият лицемер си все пак ти, otvrat. Ти си от тези, които от десетилетия оправдават нищонеправенето си с милионерите-приватизатори в БСП и предадената лява идея. Защото такива като теб "правоверно" леви са възможни само в условията на тоталитарната държава. Без уюта на чл.1 и социалистическата държава зад гърба си, ти си едно нищо, дрънкаща газена тенекия или в най-добрия случай - стара грамофонна плоча, напяваща мантри и клишета АОНСУ мейд ин, представяни за марксизъм или ленинизъм. Изживяваш се като пазител на кивота със скрижалите. Само дето кивотът сам по себе си е могъщ, а ти развяваш по панаирите и форумите неговото пластмасово подобие. Погледни през рамо. Къде са тези, които те следват. Няма такива. А няма ги, защото нищо от напяваното и претенцията ти не си подкрепил с дела. И ти, и много други като теб. И в БСП, и извън нея. Хората разпознават ментето и отминават. Предпочитат да следват автентичен разбойник като Борисов, отколкото фалшив месия като теб. Нормално е - ти по-далеч от лява фраза нивгаш в тоз живот не си отишъл. Теб ти трябва лява власт, която да огласяваш с песнопенията си, за наслада на властимащите, но си изначално неспособен за ляво действие, а още по-малко - да придобиеш тази власт в класическия класов сблъсък на труд и капитал.
Колкото до мен, аз съм ляв практик, прагматик. Предпочитам да имам за ръководни начала, както би казал Марк Аврелий, левите си принципи - за всяко малко или по-голямо, което зависи от знанията, уменията и труда ми, в ежедневието, в работата ми. Следвам просто правило - правя каквото съм казал и казвам какво и защо правя. Не водя маси, ни тълпи зад себе си, но качествени, реални и живи хора, ми се доверяват и ме следват или пък, бидейки по-високо в държавната или партийната йерархия се съобразяват с преценката и съвета ми. Така. И когато един ден легна в ковчега и по капака задумкат буците, а това на моята възраст и с моето здраве вече може да е всеки един ден, ще съм изживял един нелош живот, който съм готов да отчета, ако има пред кого и къде. А ти отнеси там рецитациите си и дано този, който съди, да е с чувство за хумор.