Фелдкурате, благодаря за възкресяването на темата!
Всеки, който иска да се върне към идеята и дискусията, която беше събрала 1155 мнения на 58 страници, може да отиде там с помощта на дадения от теб линк
http://old.segabg.com/replies.php?id=236828 По едно време се бях зарекъл да посочвам всеки възникнал социален, политически, дипломатически, икономически, морален, етнически и др. проблем, изглеждащ неразрешим или трудно разрешим при сегашната система, който с лекота би намирал своето решение, ако нещо подобно на описаната от мен система бе внедрено в системата за държавно управление.
Може би ще се върна към това мое заричане.
Което изобщо не пречи някой друг да го прави вместо мен.
Много ще се радвам да продължим обсъжданията на темата за ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ, която аз намирам за единственото средство за светло и хармонично управление на човечеството.
В противен случай неминуемо ни очакват всевъзможни форми на диктатура, авторитаризъм, тежки ограничения на гражданските права и свободи, неприкрити механизми на зависимост.
Не вярвам да не сте забелязали, че тези форми в една или друга степен присъстват, нещо повече, непрекъснато се увеличават в днешното ни общество.