РДуан е ясен, естествено, че се стреми да не позволи създаването на Кюрдистан, щото това ще е началото на истинските проблеми на Турция - все едно нож опрян постоянно в слабините му.
По ми е интересно т.н. велики сили що си траят. Какви ползи имат от това, че кюрдите ще ядят хурката. Айде да речем Путин печели нещо - отказаха му, наказва ги. Макар че по този начин продължава войната в Сирия, в което не виждам никакъв интерес. Ама то аз се счупих да повтарям, че Путин е слаба ракия, та айде - отдавам го на това.
Ами Дончо?
Той зачеркна всякакви принципи с този си нъмбър да се прай на загрижен за бившите си приятелчета, чрез закани за санкции и други вербални диарии, като и на децата е ясно, че само дига пушилка.
Не виждам какво печели.
И пак се връщам на един от предните си постове. Турция се очертава най голямата сила в близкия изток и ЮИ Европа и може да прави каквото си иска. Трябва да обнаглее съвсем, че да и скръцнат истински със зъби я руснаците, я краварите.
И като се връщам към този си пост си мисля - дали ние, булгаристан, ако ни нагъзят по неккъф начин, сме сред тези неща, които биха били приети като обнагляване на РДуан?
Ноо ми се иска да сме, ама...
Европа ли? Тя, горката, е по зле и от нас. Айде, ако още веднъж ни организират едно баташко клане, може и да трепне руското сърце, макар че толкова го наплюхме, но ако олаби този резак 3 млн. бежанци към Европа, никой няма да мигне за тях. На нас ще ни остане само минаването.
Кво, не ли?