оставям настрана исторически детерминираните проблеми на ЛГБТ общността на Запад- все пак е факт че Светата инквизиция е изгорила повече содомити на клада, отколкото еретици и вещици, да не говорим че до шехсетте за педерастия се е лежало в затвор(справка-Тюринг) , ще се съсредоточа на малко по-особеното разбиране за гомосексуалният акт у нас(също исторически тетерминиран).Всъщност содомията е приемлива.Стига да си "активната страна".Започвайки от историята с Поли Симитлийски- на никой нее му прави впечатление че Поли е онодил Боце- срамът е за онодения.От там народната мъдрост "бой и е.ан не се връщат" , обещанията в разгорещен спор да содомизираш опонента, дори турцизмът "гьотверен" - определящ подчинената роля в акта, не толкова заклеймяваща самият акт, до модерната клетва "синът ти зет да докара"-отново проклятие да сте "от страната на булката". Проблем с лезбийките няма. Според мен демонстративното неприемане на прайда)отделно пък че си е вносна демонстрация) е по-скоро от страх на очуканите бачкери че след като са ги обрали ,мачкали и експлоатирали вече ще и ги онождат.Инак точно от противниците на ЛГБТ ще чуеш "бал съм ги в....тия педали" което си е направо признание за содомия.
Не знам орпювщина или наследство от османците-но това са фактите.