Не се излагайте, стригането не започна от 1968 г.
Още в отделенията се стрижеше. Имаше и униформа след началното училище - носел съм я. На входа на 8 СПУ всеки понеделник ни преглеждаха, нокти, коса, униформата. Оставяха обаче малко коса, но по-сетне. Това е доста преди 68 г.
Музиката, разбира се, че не бе поддържана - онази западната, даже и забранена - в началото - още от самото навлизане тук на Елвис и останалите преди и след него. Битълс и другите групи - също. Чак след не малко години нещо се промени, даже Балкантон пусна онази тава. Средата на 60-те обаче гонеха. И са ме гонели мильовците да ме стрижат, даже вече като млад инженер ме спират веднъж от кордоните преди манифестация заради косата - осмелих се да направя скандал с един офицер - и за пример му показах портрет на Г. Димитров (от онези голям формат с всички държавни и партийни ръководители) как е с голяма коса. По-сетне махнаха точно тези портрети...
Така, че соц-простотиите край нямаха.
- Но! Това бе единственият период на многострадална България където все пак имаше прогрес, относителен ред и действаща икономика. Гигантският срив настъпи с "промяната" и от там - все надолу, макар, че сега гланца е малко, малко по-изпипан.