Здравейте другари млади!
Поредните впечатления изпод карантината:
Имах днес малък ангажимент да заплатя изгодно купен легален софтуер. Банката, която има честта да съм 'и клиент имала представителство и в Банско. Това според страницата на банката с филиалите + карти... Ура! Сядам в колата и бръм-бръм - на адреса.
ТРЪНКИ ! Няма и помен от банка, даже и не личи, че е имало нявга...
Кацвам при друга в центъра до хотела - бивш държавен. Вънка 4... 5 чакащи. Потропват, вали сняг. Нареждам се. Казват, вече половин час и отгоре чакали да излезе някакъв си, вътре се пипкат. Били питали - да са отидели при друга банка. Разказвам няколко вица, оживление... След един час успях. Платих такса за превода ми от 10 лв.
Ако се разболея от короната, първо ще обиколя няколко банкови клона и ще кашлям много енергично вътре! Бръм-бръм - до супер оттатък р. Глазне. Имаше някаква напитка със захар (уви) и хинин, проверих онзи ден, но бяха затворени. Нареждам се. Чинно, отстояние над метър. Вънка младеж дежури и пуска клиентите един по един. Гледа ме и вика:
- Вие чели ли сте това тук? - сочи някакъв лист А4 залепен отпред. Викам "Зная го".
- Ами тогава защо сте дошъл?!? - тъпея интензивно, но каменно не мигам. - Трябва да идвате между 08:30 и 10:30! Инак полицията ни тормози и вие ще пострадате (?!?) - изумлението ми нараства. Часът е къде 14:00.
Влиза вътре. Отивам и чета. Просто е наредбата забраняваща на клиенти
ДО 60 год. възраст да пазаруват в този интервал. Аз съм в +. Обаче и за най-застрашената възраст е позволено, така казаха умниците по телевизора, по всяко време да пазарува и извън 10:30 ч. Казаха го вчера по ТВ-то. Младежа излиза. Питам го:
- А Вие, прочетохте ли какво пише тук? - соча. Недоумява. Продължавам.
- И къде виждате, че не мога да пазарува по друго време като си чакам реда?!
...мига.
- 'ми, тука пише. Полицайте... - и т.н. и т.н, повтаря се. Отбелязвам:
- Трябва да се чете с разбиране и да знаете какво означава думичката "До". И ако настоявате, сега се обаждам и виквам полицаите тук, веднага! - Управлението е на 200 м., изчезна вътре.
Дойде редът ми, пазарувах, и това беше. Разбира се, бях се ядосал. Мерси умници за тъпите ви формулировки! Даже и една смислена заповед не можете да напишете. Когато я чух за пръв път, веднага ми щракна семантичната каша в нея.
:bluegrab:
Те така в Карантината...