Аз за картината да пиша.
И за художника даже.
Имам компетенция. За малко да завърша Институт за Културни Кадри - 1972а .
Художникът си е тамам. Има си брада, очила. Роден, когато са раждани Битълсите. Епоха на Гении.
Изобщо:
"При Симеон Кръстев платната са населени с невероятни образи, предмети, герои, които витаят, пътуват ТОЙОТИ, плуват, обитават пространството му. Съзерцавайки творбите, предметите същества ни се струват реални, осезаеми. В следващият момент осъзнаваме, че това са напълно фантазни образи, творения на художника. Със своята странност и необичайност те ни забавляват, провокират, омагьосват, подтикват у нас творческо-детското въображение, одушевяващо света. Умение, което ние възрастните, като че ли безвъзвратно сме изгубили”
Не сме загубили нищо, Тодорке! Веднага откривам как вярно са предадени торсионните сили в сапана, дето вдига търбата.. Колко неистово се съпротивлява човката на сапана на радиалните сили... Колко безметежни са останали Бойчо и Вучич, нарочно гледащи нанаобратно. Ами перспективата как му се отдава... Сравнете дължината на якичките на Вучич и Борисов.. Гениално,нали!
И угар има нарисувана , облаци , хълмове.. Майстор!.. Не съм съгласен с оня критик - ПнК, дето кратка даде рецензия.. "Изплискал си канчето"...
Посъкратил едно друго.. за да постигне съвършенството..
П Недей ми писа, Кумкуат
Недей ми писа, блат...