Онтарийското правителство ще ми направи подарък за рожденния ден! Въвежда ваксинационни паспорти. Цитатът е малко дълъг, но затова пък пълен.
взето е от
тук"Ето къде ще ви е необходимо доказателство за ваксинация:
Ресторанти и барове (с изключение на външни дворове)
Нощни клубове (включително открити зони)
Зали за срещи и събития, като банкетни зали и конферентни/конгресни центрове
Съоръжения, използвани за спортни и фитнес дейности и физически тренировки, като фитнес зали, фитнес и развлекателни съоръжения (с изключение на младежки спортове за отдих)
Спортни събития
Казина, бинго зали и игрални заведения
Концерти, музикални фестивали, театри и кина
Стриптиз клубове, бани и секс клубове
Състезателни места
Ето къде няма да имате нужда от доказателство за ваксинация:
В нито един момент никой няма да бъде възпрепятстван да получи достъп до необходимата медицинска помощ, храна от магазини за хранителни стоки, основни медицински консумативи или други важни неща.
Гласуване на предстоящите федерални избори
Външни зони, включително вътрешни дворове, с изключение на открити пространства за нощни клубове
Услуги за вкъщи и доставка от ресторанти и барове
Пазаруване на дребно
Фризьорски салони
Банки
Места за поклонение
Неваксинирани хора с медицински изключения и лица под 12 години също ще бъдат освободени.
Отрицателният тест за COVID-19 или скорошно преболедуване няма да дадат право на човек да влезе в помещения не попадащи в списъка за необходими, въпреки че правителството заяви, че ще има тесни, ограничени във времето изключения за тестване.
От 22 септември до 12 октомври отрицателен тест, направен в рамките на 48 часа, ще позволи на човек да влезе, ако не е напълно ваксиниран, за да участва за сватби и погребения, които вече са планирани."
Това с планирането на погребенията малце ме озадачи, но какво да се прави, щом е за доброто на покойниците! Ще се наложи да се лиша от стриптиза, нощните клубове, баните и кинозалите с прискърбие, макар че в наше село от тях има само кино и един нощен клуб, в който могат да ме вкарат само за погребение в качеството ми на главно (без)действащо лице. Някак ще преживея без театър, и без това най-близкият е на час път в добро време. Гимнастически салон си имам вкъщи, а ако особено ми припре за екстремални спортове, ще пребоядисам оградата или ще рина сняг.
Но какво ще правя без бинго залата, в която така и не съм влизала откак се помня, това вече не зная. То ли да отида до 22-ри поне да я огледам? То ли да плюна и да попитам местния парламентарист по време на избори ковидът си почива ли или го спират на входа на изборната зала? Решения, решения...