Не разбрах кво си разбрала или не дай Боже - недоразбрала, аз просто пуснах изказване на човека, дето ме е лекувал и съм врял в казана му наречен "ковидарника" в Пирогов.
И не само врял - повярвай ми, там от рано сутрин като те натъпчат със спринцовките, та до 10 РМ се вихреха какви ли не дискусии и всеки споделяше собствено мнение - не прочетено, изпитано на себе си. Често се въвличаха особено вечер и докторята които дежуряха.
Случайно станах свидетел на обясненията на доцента - изглежда на негов познат, ама май и колега, щото му обясняваше неща, от които половината не разбрах.
Напр. че нарочно се е заразил с щамове...и тук спомена както при хищници, така и по тревопасни - нищо не вдянах, но в края на разговора му ми светна, че човекът САМ се е напъхал в кашата с цел да я опознае по добре!
Може би да е полезна в научната му дейност.
Като минаваше на визитации с антуража си разпитваше всеки пациент внимателно и задаваше понякога наглед и странни въпроси - сега си обяснявам, че може би работи за да се изясни детайла. Пак казвам - дилетант съм, но чувството ми за хората мноо рядко ме лъже - този лекар е и ЧОВЕК.
Това пък го разбрах по реакциите му към това кой как сетне да продължи, какви формални пречки може да има, какви административни / ругаеше ги/ и т.н.
Човекът вреше в работата си, а е и професионалист.
Затова и му вярвам на твърдението - внииимателно поднесено - че само финансовата част пречи да се признае, че преболедувалите имат траен имунитет. Това, което е важно не само за мен, а и за онези милиони преболедували дори без да разберат.
Не е нито проваксър, нито антиваксър - професионалист е!
Истината никога не е само черна или само бяла.
Отплеснах се, но за мен това интервю бе по полезно от стотиците постинги тук.