Фелдкурате :way_to_go-1308:. "Един каже едно, друг - друго, па делото преуспява, а пиенето върви" ..
Аз, понеже съм "непрактикуващ циник" - казвал съм го вече, исках да обърна внимание на наивността на хората.. Не знаят какво става /ставало/ зад пердето, ама сгугират.. 'Чичо Денчо', дали е занесъл всички армагани на Ж, дали ги занесъл дОма си, се чюдя, понеже, нали, циник съм, па к'во е било - не знам..
Ама за съвещанието в Прага съм сигурен, чувал съм го от двама - трима...
Повярвах го, га четох в руски сайт спомените на дисидент..
Той си е бил дисидент винаги, когато всички били Троцкисти, той бил Сталинист. Сички станали Сталинисти - той Троцкист, после Антихрушчовист... Даже старообрядник... Еситествено,под наблюдение на Службите.. Ама осемдесе и някоя го видворили на Запад.. Върнал се девдесе и някоя и се срещнали с наблюдаващо го ченге..
Полковникът му благодарил за 'съвместната работа'.. Открил му защо спечелил от томбола, радиола "Рига" в селския клуб, която хваща 'ония станции', такава дето и с връзки не можеш да купиш.. Искал да почне - слуша, "вражеските радиостанции".. Тогава ще увеличат подчинените, ще отделят подслушвателна кола.. Ченгето минава в по-горен разряд...
Но.. за малко да стане сакатлък..
Полковникът заминал в отпуск, заместникът му, дошъл от негде, придвижил документи, да осъдят Човека..
И едва го отървал от 'зоната'... да си върви Службата гладко..
ПП Така че, пиша което знам, когато ми е кеф.. Поддавам се на обучение.. Поддавам се на "шчюпени прозорци" хипотеза..