Навсякъде около нас. Класата си е класа. И никакви високи заплати не могат да я заличат или размият. Принадлежността към тая или оная класа е какво положение заемаш в производството на обществен продукт
ОК друже, тва ясно - по теория.
Само че таксиметъра къф е? Би следвало да е раб. класа, даже, може и без класа - просто раб.
Ама той не се чувства такъф, а се мисли за бизнесмен, временно пребиваващ като раб докато си изплати колата и ич не разбира, че като я изплати излиза извън системата на боса му и продължава да се пъне сам, докато на задника му се появи паяжина и се връща обратно, щото там дават банан.
Ся и Маркс и Ленин и Сталин /най успешно
/ е споменавал за осъзнаването на раб класа като такава и кво?
Осъзна ли се да я web@ като такава?
Да, ама преди, а СЕГА?
Тва имах предвид - трайността на това учение е докато се появи банана ф чинията или докато не се създадат обществено-икономически условия навсякъде по света, така че да няма кой да дава банан ако някъде се осъзнаят.
Зле говори за практичността на теорията, а още по зле за раб. класа, но имаш ли неккви доводи протиф?
Излиза на практика, че навсякъде по света трябва да го докарат до просешката тояга, за да се сътои тази теория на Маркс.
И пак не е сигурно.
И кво излиза - че Китай може и да го е осъзнал и да е "претворил в живо дело" теорията на Маркс, което си е в тези условия държавен капитализъм с неолиберален привкус - днес чух, че Пекин е изпреварил по милиардери Неви Йорк.
Както и да се нарича обаче - засега поне е успешен.
Мерси, аз не съм фен на такъв вид живот, поне що се отнася до икономическите и социални условия - предпочитам социалдемокрацията, разбира се очистена от джендъризма, придаващ и неолибералния привкус.
Може и да греша - поправи ме.