Не съществуваше абсолютно никакъв проблем дори да приемат отделно решение. Никакъв! Между другото внимателно им гледах физиономиите, когато Нинова ги попита "Защо бе, колеги?". Гробно мълчание и гледане в банките. Сал една Мента - гъансурат се глАви за говорител /логично като се има предвид, що концесии гушнаха депесарите/. Аз не им вярвам, че ще приемат каквото и да било предложение от страна на БСП и ще се оправдават с простотията "системна партия". Ще се радвам да ме опровергаят, но мисля, че дупетата лъснаха..съвсем очаквано. Ще изчакат Тиквата да си свърши далаверите и после ще кажат, че нищо не могат да направят
Както казах всяко едно действие може да бъде интерпретирано поне по два начина - доброжелателно или с агитпроп, както предпочиташ ти.
Аз помня много добре първото заседание, когато Нинова четеше приоритетите на ПГ на БСП. Тя каза, че ревизия на последния мандат на ГЕРБ е един от тези приоритети. Манолова си повтори формулата за последния мандат, за това каза и Христо Иванов. Значи в началото на първия ден изходните позиции на ИТН, БСП, ДБ и ИМВ са идентични. Но докато Нинова си четеше приоритетите. някой от ГЕРБ я репликира от място - защо само последното , а не за последните 4 години и тя от трибуната се съгласи.
На втория ден, Нинова прегърна подхвърлената и от ГЕБ идея като своя, Румен Христов също се изказа в полза на 10те години и в резултат на съвместните усилия на ГЕРБ, БСП и ДПС имаме мъртвородена комисия, която за краткия живот на това НС трябва да направи ревизия на последните 10 години. Дупетата лъснаха, нали, Асол? Партиите на статувото саботираха възможността за ревизия на последния мандат на ГЕРБ, БСП кандиса на ГЕРБ и ДПС - всякакви дивотии може да се кажат по повода.
Моята е, че Нинова беше предизвикана и реагира без да мисли и попадна в капан.
Още веднъж да задам въпроса - защо още в началото на заседанието на НС нямаше предложение тази точка за мораториума не беше предложена в дневния ред? Подобни предложения обикновено се внасят като законопроекти. Няма никакъв проблем да внесеш предложение за решение на НС , когато се обсъжда дневния ред. Но Нинова с няколко мандата в НС зад гърба си не го знае, може би?