На тези избори победител няма да има, нищо, че всички ще се изкарат такива.
Фрагментацията ще удари първия си сериозен шамар на разсипаното ни /в насипно състояние/ общество - натикано там с десетилетните усилия гербави.
Важното ще е после - кой ще успее да влезе от дребните и накъде ще тръгне.
Три възможни варианта виждам.
Първи и най вероятен - влизат воеводите, не дай Боже и Марешки и е ти нов стар кабинет. Ако не достигат гласове - Дуан е насреща.
Втори, доста вероятен - ОФ. Но трудно - чалгаря нищо не разбира от консенсуси, програмни правителства, компромиси - кара я с рога напред, а ще се яви нещо като балансьор. Как да се разбереш с чепат учиндолец...
Трети, най малко вероятен, но и той възможен - някои малки формации не влизат, ДПС става излишно, но изборът на влезлите формации е или с мутрата - само и само да не дойдат "комунистите" или с БСП.
Е, при третия ще гледам сеира на Ристю.
И т.к. другите да си берат сами гайлето, интересувам се дали БСП ще стигне 80 депутата - това за мен ще е успех.
Трудно ми се види, но възможно!
Къснооо, късно се изритаха герговчета, янковчета и други около тях! А и в улисията по прочистване не виждам читави нови лица да пробиха - като ги слушам по ТВ - ми на мен ми харесват анализите на стари кучета като Гечев и Овчаров, другите ми се видят пърцуци.
Мое пък да бъркам, последната половин година съм турил на сички по ена дълга и се занимавам с по сериозни неща.
И да - активността е страшно важна! И без всякакви сметки, ако е висока, мутрата си е заминала, уви, с този ковид нещата се клатят.