Нарочно или поради некомпетентност бяха приети стотици законови разпоредби
Преди вече мнооого години...2010, бях описал случая, ще повторя набързо.
Изграждане на ШИС, европари, обществени поръчки - наблюдавани под лупа от ЕС.
Спечелването им ставаше само като залегнат фирмите до мижави /1-1,5 до 2/% заложена печалба.
Всички поръчки бяха за и над милион.Важна подробност - лихвите по кредити - къде и над 10%.
Ся, действие Боково, чрез оня кретен минфин.
Спечелен търг, реализиран, проверен от разни лица и гъзове на ЕС, приет!, парите приведени в МФ.
Чрез Дянковчето, мутрата стопира плащанията - да ги проверявали и те!?!
Още една подробност - всъщност в почти всички проекти по ШИС, основни играчи са еврофирми и последните наемат БГ такива да свършат работата тук. Еврофирмите са и основни доставчици на квот трябва там, като то е около 90% от цялата ОП като цени.
Договорите с тези фирми се сключват така - ще си получат парите до три месеца след плащане от ЕС, но не и по късно. За по късно текват още по големи лихви отколкото нашите по кредити.
Дянков спира плащанията за повече от година! Спира приведените пари от ЕС! Никква законност, но при мутри е така.
Резултат - БГ фирмите теглят кредити да си платят на външните доставчици и поне година плащат лихви по тях - къде 10%.
По горе писах предвидения процент печалба на БГ фирмите.
Нататък оставям сами да смятате, ако ви се иска да се занимавате с престъпната шайка ГЕРБ.
Само ще спомена краен резултат . Загубите на отделни ИТ фирми бяха от 100К до милиони - за всеки проект в който участват. За средна ИТ фирма от 20-30 души - убийствен резултат!
Големите загубиха и повече.
Аз, като в крайна сметка работник, не съм пострадал чак толкова - ДМС и такива работи, но не съм забравил.
Дали баш босовете са забравили?
Менискус ли ще Му режат?
Само?