Наред е Америка, но там е последният бастион на нормалността
Не бих казал. Брат ми беше живял доста години в САЩ и до последния си ден не само не желаеше да посещава тази страна, но избягваше и със самолет да лети над нея.
От нормално до нормално има разлика.
Това, кото за нас е нормално, за останалият свят не е нормално. И обратното. Когато отидох в Гърция, първото което ми казаха беше, че там логиката е обратна на нашата. Но всъщност Гърция се оказа това, което България е била преди Девети. Говоря за манталитета на хората.
Израснала съм с баба и дядо, и много често си казвах да, така разсъждаваха дядо ми и баба ми. Отплеснах се
Искам да кажа за западното нормално това е консервативното мислене, частната собственост е свещенна, семейството, децата, човещината, общестото, моралът на десетте божи заповеди проповядвани от църквата.
Ситуацията с българина е малко особена, да не кажа плачевна.
Подложен на възпитанието на прогресистите до 90та година, и прехвърлен след това в ръцете на пазарници, либерали, шокови терапевти, психотерапевти, Холивудско треторазрядно моделиране , и накрая резултатът - Франкенщайн. Няма база - морал, етика, интелект - на която да стъпиш, за да проведеш нормален, логичен разговор. Сбъркано поведение на хора незачитащи човека до тях, незачитащи чуждата собственост, крадци де. Въобще - психо.
Харесвам Чудомир, чета го когато имам нужда да се заредя с човещинка, но той описва онези българи, които ние загубихме с поколението на нашите баби и дядовци. Описва онези българи, които ние не наследихме и не продължихме.