Така е Бонго, ама айде тогава да се задълбаем и в подробностите от направеното от професионалисти в НС, от направеното от непрофесионалисти пак там и какво можеше да се случи се ф тази посока на зевзещината с кивота и Титаник.
Нинова прави кивот за да спаси ако може мамковината от очаквания /и в последствие получил се потоп/. Непрофесионално го прави.
Партиите на "промяната" не го приемат и правят Титаник. Пак с цел да спасят мамковината.
Професионално се опитват.
Сега отзад напред - Титаник, професионалния си потъва. Също професионално - герберята направиха каквото можаха - ся ходи ги отбучвай обратно. Я камилата, я камиларя.
Непрофесионалния кивот можеше да бъде гласуван, пък ако ще и със всички кусури и съмнения за незаконност - това ПОСЛЕ щеше да се решава.
Важното бе както в публичния дом /което е и сегашното НС, уви/ да си запазиш ред.
Може да ти се отвори парашута, а може и не, но това щеше да стане ясно ПОСЛЕ. Освен това си има и възможности за поправки, а и поправка на поправката - по герберски бе! Ти сигурен ли си освен това, че КС, при сезиране от ГЕРБ, щеше да отреди да се канцелира цялото предложение?
Не можеш да бъдеш сигурен, няма как да знаеш какво щеше да се случи, но мораториума щеше да има дата, час и минута на влизане в действие.
Би трябвало да падне в КС. И тогава мораториум би гласуван не утре, а през есента.
И вече не съм съгласен с подобна интепретация.
Нинова може да е всичко, но преди всичко е професионален политик, юрист и с дълъг парламентарен стаж. Отначало добронамерено смятах, че просто е направила фал и просто не иска да признае това. Но последвалите опити да капитализира и обвиненията срещу другите партии вече ме карат да мисля, че Нинова е направила пресметнат популистки ход като част от новата предизборна компания. Агитацията на Асол тук ме убеди, че е така. Последователната кампания срещу другите анти-ГЕРБ партии ме убеждава, че е така.
Мисля, че БСП са взели курс за бързи нови избори и служебно правителство.
Аз нямам проблем със служебно правителство. Но се опасявам, че то може да породи проблеми за изборната кампания на Радев, за когото тоя път мисля да гласувам (предишния път пуснах празен вот на втори тур). Вече скачат цените, задържани заради изборите - газ, ток, което значи нова вълна на поскъпване.
Ще има свръхочаквания към такова правителство, а то няма да може да отговори на тях. Всеки възможен фал на такова правителство и на член на това правителство (защото там всеки министър се назначава от президента) - реален или приписан , ще бъде използван лично срещу Радев.
Затова изразих опасенията, че служебно правителство
преди президентските избори, може би няма да е добра идея. Още по- зле ще излезе, ако служебното правителство съвпадне с времето на предизборната кампания. Защото нови избори през юли може да доведат до парламент като този или - дори да има някакви малки промени Ипримерно БСП да е втора) може отново да не доведат до редовно правителство. И тогава правителство, назначено лично от Радев, ще трябва да организира избори, в които Радев участва със всички възможни аспекти и последици.