Почне ли войната, никой никого няма да пита искаш ли да воюваш или не. Ще се гласуват на бързо нови извънредни закони с който с предвижда дългогодишен затвор или дори смъртно наказание за дезертьорство и всички подобни евентуални проблеми ще бъдат бързо решени. Да не говорим, че до 10-20г хората които сме отраснали при социализма и имаме някакво влияние или участие в обществения и политически живот, при това сме с положително отношние към Русия ще бъде пренебрежимо малък, новите поколения ще бъдат възпитани по примера на Полша, Прибалтика и Украйна в люта ненавист и омраза към Русия и всичко руско.
Обаче не там ще е проблема, а това, че нашата територя ще бъде използвана като плацдарм - на нея ще бъдат разположени амеркикански бази, оръжие и войски които дефакто ще воюват с Русия. Което значи, че ставаме абсолютно легитимна цел от първостепенна важност, още при нансянето на първоначалните удари. Русия на никого не е обещавала, че когато от негова територия бъде извършена агресия срещу нея и е застрашена националната и сигурност, няма да реши да използва за справяне с опасността ядрено оръжие. Тъкмо напротив - ясно е дала да се разбере, че няма да има никакви съмнения да го направи.
Всички видяхме как преди няколко месеца тихомълком мина продължаването на договорите за военните бази на САЩ, никой не знае дали условията в тях не са променени. Без реакция мина и увеличаването на броя на военните които ще пребивават в тях на временна основа, мисля имаше някакво ограничение ако не бъркам до 5 хил души. В един момент ще се окаже, че при нас има повече амрикънтски военни, отколото български.
Мисля тук БСП и президента отново удобно си замълчаха в полза на Козяк. И после те уж били най-добрия избор, защото били най-малко лошите. Пикая аз на такъв избор.