Значи, тази държава е осигурила на майка ти безплатни медицински грижи при раждането ти. ПОсле докато те докара до пълнолетие. И на теб. Дала ти е и някакво безплатно образование, така чче в никакъв случай не си ѝ нетен донор. По-ското си длъжник.
Здрасти Пешо,
Не четеш внимателно.
Тази държава нищо не е осигурила нито на майка ми, нито на мен. Онази, която оплюхте - НРБ ме е осигурявала с medical, dental & "work privilege". Аз на нея съм служил и в нея съм работил. В РБ имам няколко години работа, но не ги броят за нищо. Няма нищо безплатно на този свят. Баща ми и майка ми са плащали данъци на онази държава. После аз съм плащал и съм работил,
забележи в държавно предприятие. Докато се махнах само на държавно съм работил. От държавните предприятия се издържаха всички студенти, медицина и армия. Не от някакъв си "VAT"(value-added tax), не знам как го казвате в БГ.
Горните неща ги знаеш, но предпочиташ да шикалкавиш (лукавиш).
Да. Длъжник съм. Завляках БНА с едни стари армейски кубинки (невърнати от последният запас). Запилях ги някъде по Калифорния. Когато бях в тях, бях в "родината".
На San Francisco airport съм кацнал преди 25 години с $230. Ако пишеш на кого да ги върна, ще го направя.
А, да - не съм писал че съм "донор", но манипулаторите това можете, това правите.
Бъркаш ме с Фон-а, който се хвалеше, че на държавно не е работил и се е занимавал с покупко-продажби на архивни и търсени книги. Добре е преживявал. Не ми стана добре като го прочетох.
Аз на онази държава честно съм работил и не само на бюро, но в началото имах няколко години (4-5) в цех. Бях си пролетарче.