Умирам си от любопитство като как изглежда подходът на опитомяване на ИТН от БСП, разкажете, моля!
Аз не мога да разбера нещо. Помогни ми. Ти се опиваш да манипулираш елементарно, с извадени от секъв контекст цитати, или изобщо не разбираш какво става в политиката? Кой казва "опитомяване? Ако изобщо вдяваше какво се случва, трябваше от два дни да си разбрала, че БСП им точат ножа много възпитано. Че не само ги поставят в ситуация лю-лю, ами и разбиват целата фронда, с два хода напред. Оня ден беше обяснено с ябълки и круши. Ма, това не е ракетна наука, за да е толкова сложно.
Верно не е ракетна наука! Обаче е адски забавно, далеч по-фантастически отколкото стария виц за мравката, която се навикала на слона да излезе от езерото и той като излязъл и питал за какво е цялата дандания, мравката рекла, абе стори ми се, че си ми облякъл банския!
БСП не може в момента да точи нож на никого, защото нож в ръката няма. Не можеш да викаш три месеца как няма да си играеш с този, пък после да почнеш, ама национални интереси, ама такова и онакова. Що, преди три месеца националните интереси да не бяха други някакви? ДПС поне почтено рече от самото начало, че ще работи с този, когото народът (извън техните избиратели) посочи. И го прави. И избирателите им са спокойни, че каквото е казано, това е сторено. Добро, лошо, но обещаното е изпълнено.
През цялото време гледам как има някакви щения ДПС да е извън БЪЛГАРСКАТА политика. Ами не може, тя е стабилно там без изглед да изчезне само защото младите турчета са видели свят. Те и преди това го бяха видели, сега искат да не им се клати домашната гемия и това е. И работят планирано за това действие.
В същото време БСП се лашка от "разпни го" до "абе дай да го пробваме" и колкото по-нататък върви, толко повече странни личности излизат от общите дела, къде консултанти, къде съратници. Каква манипулация, какви три ябълки и пет круши! БСП се тресе от вътрешните си проблеми, а била точила нож на външни опоненти, видите ли, и била с два хода напред! Съвсем като оня, дето тичал пред бика по стадиона и го водел с две обиколки най-малко!