Понеже сега чета Михалаки Георгиев ("-аки" е гръцка умалителна наставка), цитирам откъс от
един негов разказ,
Бае Митар не оставяше никога да го молят два пъти: той издигна главата си и продума:
— Какво правят паяците? Паяжина, нали? Е всека паяжина е книга, а всека жица е писмо, а който прочете тая книга ще знае, че човешките закони са като тая паяжина: ако се уплете некоя дребна мушица, паякът й изсмуква кръвта; ако ли се залети некоя от големите мухи или някой бръмбар, той не само че не се уплита в тая паяжина, но я продира, па и самият паяк, ако не свари да се затули накъде в некое скрито кьоше – току видиш, че му е пресечена жицата и той тупне на земята и се разтърси…, светски работи…
Толкова за правещите се на "двоокати" (вж. пак
М.Георгиев) форумци. Не забравяйте, че много малък процент от избирателите са "двоокати". И че няма лоша реклама. Да не говорим, че сегашната конституция е писана пак за (или срещу) някои хора. Да издигаш толкова парцаливо конституционно знаме е нелепо. Да, знам какво са казали древните римляни: "
Dura lex, sed lex". Но ние, българите (казвам това като потомък на тракийски бежанци, роден и живеещ в град,
който едва след Освобождението си става наистина български), не сме римляни. Не сме и западняци и никога няма да бъдем (перифразирано от песента на "Щурците" "Аз съм просто човек" - "Аз не съм западняк и никога няма да бъда" - нито мога, нито искам, нито трябва!).
Това беше за Петков. Сега за фашизма. Благодаря на отговорилите! Имах превдид, разбира се, не италианския фашизъм в тесен смисъл, какъвто никъде другаде освен там е нямало, а в широк смисъл съгласно определението на Г.Димитров. Засега мисля, че пряка опасност няма. Дори доста умерените "патриоти" са извън НС, а от футболните ни агитки не са е родила пълноценна неонацистска групировка. Все още...
И накрая за Радев и "Триморието" - той отрича, че това е антируски проект. Мисля, че се мъчи да го оглави и насочи към стопански инициативи в полза на всички. Т.е. подменя първоначалното му предназначение. Дръзко спрямо САЩ, но това е Радев, той е способен на това. А за Крим не забравяйте, че по време на дебата с Цачева Радев каза, че там се вее руски флаг. Изигра ролята на "
капитан Очевидност", но и това не е малко! Отвратен съм от чинопоклонничеството на поредния външен министър-марионетка на САЩ. Добре поне, че Радев не отиде лично, а пусна него. За съжаление си нямаме български Орбан и дори Радев не е такъв. Казвам това като крайно ляв, нищо че Орбан се води крайно десен. Ако перифразираме Дън, не е важно дали котката лови мишките с лявата или с дясната си лапа, важното е да ги лапа!
П.П. Щях за забравя за съфорумеца "ЗИП". Мисля, че той не е луд, а иронизира, и то много фино. Не че ще си го признае, но все пак го поздравявам за това.