Тъй... Причиних си го. От средата нататък все пак изгледах Явление Славча народу. Дано и лекари са го гледали.
Е, не е като световно по-известни лица с психопатологии да са увличали цели народи и нападали други, но за нашата територийка като една човешка длан ми се вижда множко сектата на Върховното божество да увлече 10% от населяващите я и ненаселяващи я, но милеещи за нея.
Ся, Върховното божество вероятно е чело, а може и експерти да са го (под)учили, че масите се увличат с простички послания като правене на всичко правилно, квото каже суверенът, свобода, отговорност, предатели, мъдрост, морал, смирение, политиците ми замазаха референдума, аз също съм летят със самолет (съобщава се личният приятел/благодетел), президентът ми е бил на гости в шоуто (Борисов обичаше да припомня, че му е козирувал), ние върнахме 1 милион от субсидията и в заключение никой не знае аз как се чувствам като си лягам, но снощната поза на Мъченик Безсребреник, който отдавна не бил гримиран, остави у мен тягостно впечатление.
Впрочем Божеството и малките му боженца натрупаха доста повече от 1 милион от опростачването на и без това не особено взискателната публика през последните 25 години, та някак не ме трогва връщането на субсидията и даренията за едно или друго. Още повече, че решението им да влязат в политиката ми прилича на инвестиция в следващ бизнес проект поради износването на досегашния.