Г-н Гроси добави, че МААЕ се стреми да посети украинската атомна електроцентрала Запорожие, окупирана от руските сили, за да провери дали съхраняваните там 30 000 кг ПЛУТОНИЙ и 40 000 кг ОБОГАТЕН УРАН не са били използвани за други цели.„
количеството плутоний, което цитирате е достатъчно за направата на между 6500 и 13000 атомни бомби.
вярвате ли, че такова количество е било събрано на едно място? попитах ви дали знаете по колко атомни заряда се полагат на руснаците и на американците след сключените между тях договори?
и имайте предвид, че не сме включили в сметката обогатения уран. и не сме коментирали термина „критична маса“ от ядрената физика.
не е достатъчно да се чете, и да се мисли трябва.
Уф! ВЗЕ да ми омръзва.
Мисли ти, и стига си философствал
Знам ли, не знам ли, най мало значение има.
Работи с цифрите които са ти дадени .
Не знаех че си ядрен физик, но това в никакъв случай няма да ти помогне, защото не знаем какво са мислели да правят с това количество..
Знаем само, че шефт на МАГАТЕ бие тревога „че фокусът на МААЕ е върху избягването на ядрени инциденти, произтичащи от атака срещу атомна електроцентрала или изпускане на радиоактивен материал.„
Тук въпросът е от къде толкова материал, и кой стои зад това.
Украйна едва ли. Но Зеленски много умело се разприказва, за да се обърне внимание на подготвящото се . Все пак украинците не са самоубийци.
Но кой би могъл да разполага с такова количество
Има едни елементи, които губят глобалното управление, излизат от играта, и са готови на всичко.
Последно време Хилари и Пелоси отчаяно се оитват да разгорят термоядрен конфликт където и да е по света. А един такъв взрив в Запорожската АЕЦ, подсилен с достатъчно количество допълнителен радиоактивен материал, щеше да реши проблемите им с половината свят генерално
Добре е, че това количество радиоактивен материал изплува все пак, защото през последните 10години често съм срещала разсъждения за евентуалното изготвяне на „мръсна бомба„ гарнирано с името Х Клинтън, и Дълбоката държава в САЩ
Очаквахме я в САЩ след загубата на клинтоншата на изборите 16та година, но на следващите избори Трамп отстъпи
Има едно количество радиоактивен материал което се носи като „Летящият холандец„, и никой не знае къде е, но е инструмент за изнудване в глобалните кръгове.
Дано този „Летящ холандец„ най посе да е попаднал в сигурни ръце.