Уф, същите сте като един как му беше името, навремето в стария форум все чакаше Гърция да фалира и аз все се гаврех с него, че клечи, попипва на бика топките и чака да паднат и все го питах паднаха ли, паднаха ли. С П почваше май никът.
Почвам по ред на "обвинителите".
Спор няма, така е защото Франция е империя и страна победителка във ВСВ, но няма да е за дълго, етническият ѝ състав е непоправимо увреден.
Не знам кой кога и как е измислил системата във Франция, може би е тръгнало от де Гол, обаче системата тук е на светлинни години пред българската. И друг път съм го казвала. Просто съм се сблъсквала тук с всякакви бюрокрации и мога да ви кажа, че системата работи, работи добре и почти изцяло електронно. Толкова са много нещата, с които вече съм се сблъсквала, имат малко неща, по-зле от у нас. Майчинството, детските им градини и липсата на общински зелени площи в достатъчно количество. Оттук нататък където и да ръчнете, все е несравнимо по-добре. И не щото е империя и има роби, а щото е имало мислещи хора, които са създавали тая система - умно, деликатно, хитро, прецизно.
За мургавите не споря.
Забелязах, че живеещите в Германия малко по-добре от нуво франсе разпознават нивото на затъване в л..
И преди пак да подскочите колко било лошо и разградено в България, ще попитам защо идваш тук да си оправяш телефона. Купи нов. Половината презиращи България идват тук да им оправят зъбите и да ги лекуваме.
За телефона питах, щото ще се връщам и да видя как е от първа ръка, иначе тук питах на едно място само, казаха 40 евро за смяна, и като сложиш батерията и то не е кой знае колко по-скъпо от у нас. Навремето бях решила да връщам старото си лаптопче за почистване в България, щото, нали, по-евтино. Намерих някаква фирма с безплатна диагностика, оставих им го сутринта, взех си го следобяд, казаха ми, че няма още нужда от почистване, най-много да му сложат още рам, ако искам, и не ми взеха никакви пари. У нас някой така да каже?
За зъболекарите, аз си оправям зъбите тук, безплатно. И онлей ми сложиха миналата година през здравната каса. Преди да дойда, последната ми среща със зъболекар в България беше 70 лв - 60 за почистване на зъбен камък, чистен преди 6 месеца, и 10 лв за добър ден. Тук здравеопазването е по-безплатно и от нашето по бай тошово време, и това съм ви го казвала.
А за германците... вися в няколко групи българи в чужбина, по правило се оплакват от немската система. Конкретните неща, от които се оплакваха или за които питаха, са по съвсем различен начин във Франция.
И стига вече сте настръхвали срещу всеки, който каже добро за други държави.