Точно така, съгласен! Да извади!
А сега питай Госингер, който в неявен вид призна, че всичко може да "извади", сега го питай, дали може и всичко да "вкара" без да останат следи!
Макар че логовете и за едното и другото са почти еднакви.
Четенето, оставя следи, че някой е надничал.
Писането, оставя следи, че някой е бъркал.
Май онци може по професионално да го обясни- аз - гледам популярно.
включвам се късничко и на 2-3 ракийки /ходих до един български магазин и си зех чудничка сланинка с червен пиперец, упраинското сало с чеснок и то в хубу, ама жената придобива желание да ме гони поради миризма/, обаче за мен това с базата данни е безсмислено.
от база данни има сми, ако има множество потребители, които да я ползват едновременно. ако нямат - си говорим за некви структури, които периодично се записват върху диска в некъв формат - ако искаш множество .дбф или .цсв файлове, ако искаш и .хлсх върши работа. и накрая плюе отчет за деня, който е и той в некъв такъв формат.
та в този ред на мисли, ако аз съм компилирал приложението, то мога да се закача към него докато работи, и да напиша каквито си данни искам вътре. което, естествено, е възможно на теория, но невъзможно в изборния ден.
колкото до базите и логовете им - ако имаш администраторски права върху машината, то можеш да началкаш базата както си искаш, а после да натаманиш и логовете /за тях именно ти трябват админ правата за машината, а не за базата/. сиреч ако хакнеш като хората форума, можеш както да промениш мненията, така и да заличиш следите си после. ама за изборите това не върви, освен ако някой малоумник не свърже машините към интернет.