Нищо подобно няма като факт. В Испания е така, ама нашето законодателство следва по-скоро френското, щото и двата случая има конституционни огромни проблеми. . Ние нямаме здравни досиета! Убедена съм!
...обичам спорове, предлагам ти: (1) отиваш при личния лекар и искаш да ти изпише лекарствата, които пиеш, нищо не получаваш, пише ти електронна рецепта, (станаха факт в началото на лятото, след скандали); (2) питаш доктора за последните ти изследвания, прочита ти ги от екрана, получава ги служебно, независимо къде са правени (3) питаш доктора къде аптекарят може да види болежките ти по МКБ (до сега ги пишеше на първите две страници от книжката) - ще ти каже в досието ги има; (4) в аптеката фармацевтката те пита за ЕГН и дата на издаване на електронната рецепта и ги вижда на екрана, там и отразява кога какви лекарства си купила; (5) отиваш да ти заверят протокол в НЗОК, всичко виждат в досието ти;
Достъпът до това електронно досие е някак подреден - не всеки от участниците има достъп до пълното ти електронно здравно досие.
Отделен въпрос е дали така не се доближаваме до мечтата на "Големия брат".
Не знам дали ваксинирането не се отразява съшо в това досие, не ме е интересувало.
---------
И личен опит - преди три години след биопсия пратиха мои проби във Франция, не получих на хартия резултатите, три години по-късно, в друга болница, лекар ми обади резултатите, на въпроса откъде, отговори - от електронното ми здравно досие.