Още от първия ден на обявяването на пандемията, аз като лекар не съм спирал да си задавам въпроси и да търся отговори и медицинска логика във всичко, което ни се случва. И все по-рядко я откривам. Това по-долу не съм го писал аз, но въпросите които съм си задавал са много сходни. И са нужни популярни медицински познания, за да си отговорите сами...
Ani Angels
23 октомври в 12:30 ч. ·
"Питат ме непрекъснато аз какво решение предлагам, след като не харесвам тези мерки. На първо място предлагам премахването на всякакви двойни стандарти в тази пандемия, а примерите за тях са безброй, ето някои от тях, можете да допълвате:
1. Никое друго заболяване не се диагностицира просто с един тест, не виждам причина защо точно с това вирусно заболяване, практиката е обратна. Положителен тест все още не означава болест, нали? Откъде накъде 4800 положителни тестове за последното денонощие се приемат като 4800 болни?
2. Медицински постулат е, че вирусна инфекция не се лекува с антибиотик, с антибиотик се лекува евентуално вторична бактериална инфекция, която обаче трябва да бъде доказана, та откъде накъде всички се втурват да пият и да изписват антибиотици при първите признаци на неразположение след положителен тест? Нима не е ясно, че използването на антибиотици в такива случаи разрушава съпротивителните сили на имунната система?
3. В болницата всяко друго заболяване се третира индивидуално, според клиничната картина и другите заболявания на пациента, защо за това точно има изключение и се ползва единен медицински протокол, спуснат от СЗО и лекари подлежат на наказания, ако той не се прилага стриктно?
4. Ако пациент има инсулт и обикновен грип едновременно, кое от двете заболявания трябва да бъде приоритизирано от лекарите? Защо положителния тест води до приоритизиране на коронавируса, след като той се води като не особено опасна инфекция?
5. Защо анти-генните тестове и писиарите имат различен срок на признаване?
6. Защо, след като ваксинираните заразяват, ще им се издава сертификат за безопасност още след първа инжекция?
7. Защо сертификатите след преболедуване и ваксинация имат различен срок на годност?
8. Защо за децата в училище имаше предложение да се използват щадящи и безболезнени тестове, за да се доказва непрекъснато, че са здрави, а за възрастните, за същата цел, е нужно да се използват болезнени и унизителни такива, с дълбоко бъркане в носа?
9. Защо не се признават анти-телата след преболедуване?
10. Защо ваксини, пуснати за употреба под условие, и във фаза на изпитване все още, стават условие за упражняване на основни човешки права?
11. Защо тестове с не повече от 50% точност, стават условие за упражняване на основни човешки права?
12. Защо след като писиарът и антигенния са приравнени, отрицателен анти-генен и положителен писиар едновременно те праща директно в статистиката на заболелите?
13. Боледуващите безсимптомно(Боже, прости ми оксиморона)с положителен тест, влизат ли в статистиката на оздравелите, след 14 дневна самоизолация?
14. Съществува ли за друго вирусно заболяване терминът "безсимптомно боледуване"? Ако не, защо точно за това съществува?
15. Какви са взаимодействията на ваксината с други лекарства, за които се изисква съгласие за информираност от наша страна преди поставянето на ваксината и къде можем да се запознаем с тях?
Та, ето това предлагам аз като "мерки" - изчезването на двойните стандарти, налагани при "контрола" на тази пандемия, за да изчезне и самата пандемия. Всичко друго е като игра с белязани карти, в която участваме по принуда."