В такъв случай си избираш на кого да вярваш.
Винаги имаш право на това.
И не само на кого да вярваш, а и какво да правиш!Не съм и тръгнал да агитирам никого, в онази тема се отказах да влизам - само информирах за последния си статус, щото така ми се струваше коректно към дрегите, които са хора, макар и с обратното на моето мнение. И щях да спра.
Имам обаче едно НО!
Аз - готов, че и уверен в правотата на моето си решение, да се ваксинирам, ако установя, че нямам повече защита от ковид. Не ме интересува, какво би било решението на други.
И тук - първо НО!
НО, ако с действията си не ме застрашават - мен, семейството ми и т.н.
НО - ме застрашават - мен, семейството ми и т.н.
Нека го разгледаме съвсем егоистично - дали някой като се ваксинира и ще мре, бих се колебал дълго, кое да сложа на паланзата като по тежко - това, че някой виртуален ще мре или това, че представлява опасност за мен, семейството ми и т.н. Тук приемам, че съм робот, на когото са пропуснали да му ъпгрейдват софтуера с човешки чувства.
Ся продължавайки като робот, но с ъпгрейднат софтуер откъм логика.
Ще се намали ли заболеваемостта след тотална ваксинация?
Ще се намали, вярвам, че това няма да се оспорва.
Искат - не искат - не коментирам, нали съм робот?
Значи, имам изгода да се ваксинират всички.
Сега да допуснем, че са ме ъпгрейднали и с човешки чувства - е добре, нали съ все още робот, ще трябва да зачитам щенията на другите, пък и нали съм робот - няма опасност за мен.
Ей ся идва и още едно НО!
Да, ама не съм и завися И от вашето здраве мили приятели. Мили сте ми, ама семейството ми е по мило от вашите щения за независимост.
От тва следват две неща - или не ми се мяркайте на 2 метра растояние от мен и семейството ми, като не щете да сте безопасни /относително разбира се/, или като не щете да се ваксинирате - ми разболявайте се да го веба и ставайте така безопасни.
Пък който от вас оцелее - ваша воля!
Нали не ви засягам интересите?Имате избор!
А аз какво да правя, като вие искате да се отнасяте безотговорно към мен? И семейството ми?
А?
Вие искате избор, а аз да нямам така ли?
Глей ти справедливост!