Между другото за опорката "аз не съм антиваксър, аз съм единствено против ваксините срещу коронавирус", най-добрият тест дали това наистина е така е дали аргументите ти срещу ковид ваксините важат и за класическите ваксини.
Ако аргументът ти е такъв, който се отнася и за класическите ваксини, то си антиваксър, сори. Примерно "Не е тествана 50 години"-ако това ти е проблемът, то никоя ваксина не е тествана 50 години преди да започне да се слага, значи имаш принципен проблем с ваксините като цяло, не с конкретна ваксина/ваксини.
Или пък ако аргументът ти е "можеш да се заразиш след ваксината, просто го караш по-леко"-това важи за всяка ваксина без изключение.
Ако аргументът ти е "не е постигнат колективен имунитет при 50-60-70% ваксинирано население"-колективен имунитет срещу морбили изисква над 95% ваксиниране, започващо от пелените. Ако това ти е аргументът срещу ковид ваксините, сори, важи за всички ваксини, демек е антиваксърство, не е "само за тази ваксина".
Пък аргумента "не е ваксина, щото не е с отслабен жив вирус", е горе-долу като 50те години да твърдиш, че ваксините не са ваксини, щото не се заразяваш чрез цедене на пъпка на болен.