Но не прочете, някак ти убягна, че "три вакси" защитават с ефективност от 70 до 75%. Нали?
Фирмин, да не си зададеш ни един въпрос при това твърдение, значи, че изобщо си спрял да мислиш.
И какъв въпрос да си задам? Защо не са създали вечна ваксина, която с едно "боц!" да пази пожизнено от всяка една възможна вариация на SARS-CoV-2? Ами не са. Още сме в надпревара с вируса. Майката Природа ни гледа картите и му подсказва какво да играе, нечестника му с нечестник. Засега ни надцаква. Е, и? Да хвърлим картите и да ставаме от масата ли? Ами то друга маса няма. Тази е - планета Земя.
Ти какво предлагаш? Да губим време да ви слушаме и четем психарските теории ли? Майната ви, скъпа! Майната ви!
Защото майката природа и подковоносите ми приятелчета такива могат да ти ги сервират, че с кървави нокти ще дращиш по вратата на медицинската служба, да те пуснат да се ваксинираш. Ебола, SARS, марбургската, SARS-CoV-2 - само част от чувала на Дядо Коледа. Може да бръкне и по-дълбоко. Бъди сигурна в това. И всяко едно знание, което сме придобили за вируси и ваксини, ще ни е жизнено необходимо. Манифестацийки си правите, а? А защо не призовеш да излезем и да манифестираме, искайки качествено повече средства във фондовете за изучаване на зоонозите? Щото дори не можеш да си представиш за какво става дума. Подковоносите ти не ги мисли. Майката Природа ги мисли тях. Те са му намерили цаката и ако съм прав в това, което си мисля - просто и елегантно. Ние да му мислим. Щото, дето викат в турските сериали, с тоз акъл, де го имаш, много ще патиш.