Фирмине, ама те пак са българи, бе! Преди тях викнахме едни великденци... от българския великден.
Те издигнаха две знамена. Едното явно, демонстративно. Второто - не толкова, по дефолт. Около тях чертая два кръга - Харвардската програма и "Америка за България". Защо? Защото, рече се, ръководните кадри са или ще бъдат рекрутирани от тях. Афилиация и инициализация. Тъй се рече ...
Като рекох знамена ... Единият доскоро на друг флаг пееше химна. Или пък на два ... На Конституцията това не и харесва. Той пък не харесва, разбрахме, Конституцията ...
Типичен (политически) старт ъп. Да видим.
Тези обявиха флага си. ОК. Това е добре. Сега остава да ни убедят, че обявеният техен флаг е наше знаме. Това ще е по-трудно. Не съм завършил Харвард. Не съм работил със/за Америка за България. Е?
И не, нямам проблем със САЩ. САЩ са ми братска страна. Без ирония. Буквално. Брат ми е американски гражданин, племенниците ми са американски граждани. Братът на жена ми е американски гражданин. Но аз съм български държавен служител. И толкоз "америка", покрай законодателна и изпълнителна власт в страната, щедро ръсена, като сметана от спрей, ми идва малко в повече. Сигурно щото, по принцип, нямам афинитет към сметановите игрички. Нехигиенични ми се видят.