От моето местоположение: от 1ви Март сме без маски. Официално. В същото време, нищо не се е чуло за ваксините, разбирайте - там нещата остават както са. Във фирмта в която работя, от Нова Година бяха въвели предишното правило - един ден работиш от вкъщи, другия ден в офиса. Вчера са го отменили. Сега, което е по-интерсно за мен: народът тотално се е разцепил на 2 групи (за и против ваксините). Особено изразено в училищата. Вчера говорих с няколко "младежа" с деца в началното училище, но ходят в различни училища. В 1вото - родителите съдят училищната управа, защото тя е взела пари по някакава "програма" (а бе както в БГ с Европейските фондове) и е трябвало да се изпълнят някакви условия. Едно от тях - децата да носят маски. Във 2рото - родители се обаждат на учителите и молят: Не слагайте моето дете на един чин с тези, които не носят маски!!!
Тези хаирсъзи постигнаха целта си - уж се бореха срещу всякаква дискриминация, но съзададоха нова: разделиха ни на ваксинирани и не-ваксинирани.
Сетих се за един стар виц, приписваха го на бай Тошо:Той нали имаше навик да сменя периодически разните ръководители на по-ниско ниво - А сменя Б, Б сменя В и пр. Питали го "защо", а той отговорил: когато имаш мишки в чувал, ако ги оставиш на мира, те ще го проядат и ще избягат. Затова трябва да го "въртиш" постоянно за да са "зашематени" и да не проядат чувала.
Сега като майтап, но не съвсем: миналата седмица най-големият внук имаше баксетболен мач. По средата имат почивка от 7 мин. През това време чиърлийдърки - правят разни 'гяволъци", най-вече викат като изоглавени. Най-малкият (на 4 г) се впечатли и взе да танцува с тях. Треньорката на лидърките го видя и го взе в средата на кръга, да танцува с каките. Ама "патето" още глупаво - видя, че всички други имат маски, а той няма (тук за деца под 5г не се изискват). Тича той при майка си да му даде маска. Тя му даде. Той е "нарамен" и не дава никой да му помага. Бори се 2-3 мин да си сложи маската ...ама докато се оправи шоуто свърши!.... Та си мисля, как влияе тази ситуация на децата (за възрастните вече съм чел).