Аз гласувам, за да не се чувствам съвсем безсилна и смятам, че всеки трябва да реши този въпрос за себе си по съвест и според убежденията си, но истината е, че изборите имат значение в суверенни държави, тук (повече от 20 години) са само камуфлаж на колониалната политика и това става все по-изразен дефект на т.нар. ни демокрация и все по-ясно.
Наистина ли някой вярва, че ПП имаха над 20 % на предходните избори - никому неизвестни, току що дошли, изведнъж достигнаха почти нивото на партия, управлявала над 10 години и окопала се стабилно във властта - централна и местна + хранените хора?
Има и друго, прекалено шареният парламент, без стабилно мнозинство, предполага следизборни сглобки и безпринципни "коалиции", лесно командвани отвън, за каквито и за чиито програми и платформи хората не са гласували - съвсем пресен пример имаме, няма нужда да ходим далеч да го търсим.
Преди време (не съм сигурна дали в тази тема) бях извадила статистика за избирателната активност и корелацията с вземани от парламентите ни съдбовни решения за държавата, включително по преговорите с НАТО и ЕС и условията по договорите с тях. Сега няма да възпроизвеждам целия си пост, но изводът беше този - най-тежките и пагубни (фактически фундаментът на днешния ни крах като държава) решения са приемани от парламенти, избрани с много висока избирателна активност - между 95-72-68 %, съответно и от излъчени от тях правителства. При това в години, в които все още не бяхме загубили напълно суверенитета си. Та, високата избирателна активност (без други промени) днес съвсем не е панацея, нито ще доведе до генерална промяна на политиката, още повече, при пълната й официална и нормативна зависимост от политиката на ЕС, и неофициална - от САЩ.