Не и не искам повече да обяснявам на хора с Ч/Б виждане.
По-правилно е да речем, че "Да" (1) или "Не" (0) са единствено възможните стойности на булевите променливи, с които работя аз. Ти може би работиш с размита логика?
Като за последно - не искам да членуваме в НАТО, но за момента не можем да излезем, щото това ще означава да се простреляме в крака.
Как ще се простреляме, като ние вече и оръжие нямаме!
Ако говорим сериозно, ние не печелим абсолютно нищо от членството си, само губим. (Това, дето някой щял да ни пази, го забрави – дори чл. 5 от
Севеоатлантическия договор е достатъчно разтеглив; той никога не е сработвал реално и няма да сработи, защото NATO е нападателна, а не отбранителна организация.) Следователно, прекратявайки членството си, можем само да спечелим.
За момента! Отбеляза ли? Няма да и не! Има желания с ограничени възможности - човешкото око различавало около 256 нюанса на сивото - онова, дето е между черното и бялото.
500 нюанса са, не 256; 256 = 2
8.
Ще се очертаят възможности за напускане едва когато светът стане многополюсен, за съжаление все още не е.
Мисля, че светът вече е многополюсен, но единият (бившият единствен) полюс все още е по-силен от другите, макар все повече да отслабва.
Дори и тогава, пак трябва да внимаваме - напр. дали можем да се присъединим към БРИКС да речем, може и да не е непременно военен съюз...и т.н.
Виж, с това съм напълно съгласен.
Дотогава не желая да слушам брътвежите костадинови и лозунгарските му възпаления предназначени за паството му. С цел - напомпване структури в гонене на неккви химери като 50% плюс един и др. такива простотии.
Работата е там, че без да вземе антинатовска партия (АП) властта, няма как да излезем от NATO. Иначе самото излизане е фасулска работа – съгласно чл. 13 просто се подава молба до тартора (САЩ) и след 1 година си свободен. Но това ще означава и разтрогване на договорите за американските бази. Така че основното е вземането на властта и тук аз виждам следните етапи, нито един от които не може да бъде прескочен, а може да бъде само ускорен:
- Влиянието на АП расте до достигане на прага на търпимост от страна на властта.
- Властта въвежда съответни закони за забрана на АП (нов ЗЗД или нещо подобно).
- АП минава в нелегалност и очаква полюси №2,3 и достатъчно отслабване на САЩ.
- След това взема властта (не знам как!) и подава молба по гореспоменатия чл. 13.
Тук слабото място (ахилесовата пета) е в получер шрифт. Наистина не знам как може да се вземе властта от нелегална партия при такъв заспал народ и липса на оръжие.
Не споменавам възможен референдум, защото ми се струва по-вероятно КС да отсъди, че референдум за запазване на лева не може да се проведе, което означава, че няма да допуснат и такъв за напускане на NATO. Ако все пак КС реши обратното, то можем да направим и двата референдума, без да е необходимо завземане на властта.
Някрая- нямам нищо лично против теб
Радвам се. И аз нямам нищо лично против теб. Уважавам те, иначе нямаше да ги отговарям.
ще призная неприятния за мен факт, че и синковеца, макар и отдалеч и той заблуден възражданец и на него не мога му прелея.
Виждаш ли? Радвам се, че си възпитал такъв син!